Færre tror på Jens

PRESSET: Jens Stoltenberg fikk knallhard kritikk etter håndteringa av biodieselsaken. Nå mister han oppslutning. Foto: Scanpix
PRESSET: Jens Stoltenberg fikk knallhard kritikk etter håndteringa av biodieselsaken. Nå mister han oppslutning. Foto: Scanpix

<pArbeiderpartiet taper i oppslutning etter biodieselsaken. Partiet lekker til både Høyre og SV. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap får 32,9 prosent i novembermålingen Synovate har gjort for Dagbladet. Det er en tilbakegang på 3,5 prosentpoeng fra oktober og 2,5 prosentpoeng fra stortingsvalget.

Regjeringspartnerne SV og Senterpartiet går derimot noe fram. SV får 6,5 prosent på målingen, fram 1,3 prosentpoeng, mens Sp får 5,5 prosent, opp 0,4 prosentpoeng.

Statsminister Jens Stoltenbergs popularitet er nærmest i fritt fall. Han mister hele 18 prosentpoeng i oppslutning, ifølge målingen. I oktober svarte 51 prosent av de spurte at Stoltenberg gjør en god jobb som statsminister. Nå mener bare 33 prosent det samme.

I Arbeiderpartiet knytter man den sviktende oppslutningen til biodieselsaken.

– Det er klart at det har vært mye negativ oppmerksomhet rundt biodiesel, både form og innhold. Det slår ut på stemningsrapporter som meningsmålinger er. Avgifter er sjelden gladsaker, og det ble mye turbulens. I ettertid er det lett å se at prosessen burde vært bedre. Vi fikk etter hvert forklart hva saken dreier seg om, men burde nok vært tidligere ute, sier partisekretær Raymond Johansen.

Høyre går mest fram på målingen, med 2,4 prosentpoeng til 21,1 prosent. Fremskrittspartiet ligger stabilt, ned 0,1 prosentpoeng til 22,8 prosent. KrF øker med 0,3 prosentpoeng til 5,4 prosent, mens Venstre går tilbake 0,3 prosentpoeng til 3,8 prosent. Rødt får en økning på 0,1 prosentpoeng, en oppslutning på 1,1 prosent, og andre partier taper 0,8 prosentpoeng og ender på 0,7 prosent

Personvernpolicy