Tror drapsdømte kan være hjemme til jul

Rune Edvardsen mener de to dødsdømte nordmennene i Kongo kan være tilbake i Norge til jul. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix.
Rune Edvardsen mener de to dødsdømte nordmennene i Kongo kan være tilbake i Norge til jul. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix.

<pKongo-kjenner Rune Edvardsen tror de to drapsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French kan være hjemme til jul.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): - De sentrale myndighetene i Kinshasa i Kongo er nå på vei inn i drapssaken mot Tjostolv Moland og Joshua French som pågår i Kisangani. Nå er det mye som skjer i kulissene og mange aktører arbeider med saken. Vi har sendt en rapport til presidenten og det kan vi nå se resultatet av, sier Edvardsen til NRK.

Han sier kongolesiske myndigheter vil ha avsluttet rettssaken i Kisangani så fort som mulig, og få nordmennene til hovedstaden Kinshasa.

Det er ventet at dommen i ankesaken mot de to faller til uka.

- Etter at dommen er avsagt vil det bli en mulighet til å løse saken diplomatisk om hvordan de to skal komme seg hjem til Norge. Jeg utelukker ikke at de to nordmennene er hjemme til jul og det hadde jo vært en fantastisk julegave til familiene, men det skal holde hardt, sier Edvardsen.

Edvardsen besøkte de to drapsdømte nordmennene i fengselet for snaue to uker siden sammen med moren til Tjostolv Moland.

- Jeg tror tida nå er inne til at myndighetene virkelig ser på saken. Det kan komme en dødsdom nå til uka, men i etterkant av dommen er det tegn på at ting kan bli litt annerledes, sier Edvardsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus