Kojonkoski: - Vi må ikke få panikk

Mika Kojonkoski og Clas Brede Bråthen (mellom armen) var svært skuffet etter syvendeplassen i fredagens laghopp under verdenscupåpningen i Kuusamo fredag. Foto: Heiko Junge / Scanpix.
Mika Kojonkoski og Clas Brede Bråthen (mellom armen) var svært skuffet etter syvendeplassen i fredagens laghopp under verdenscupåpningen i Kuusamo fredag. Foto: Heiko Junge / Scanpix.

<p- Nå blir det viktig ikke å få panikk. Det er unge og uerfarne hoppere vi har med å gjøre, sa en nedtrykt Mika Kojonkoski.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuusamo (NTB-Egil Sæther): Torsdag ble det snakket om ny giv. Akkurat det virket fjernt fredag. Ingen av Norges fire menn i nærheten av det en kunne forvente i lagkonkurransen i Kuusamo.

7.-plass og 156,7 poeng bak vinnerlaget fra Østerrike var det dårligste Norge har gjort på mange, mange år.

Bjørn Einar Romøren, Kenneth Gangnes, Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen hadde grunn til å henge med hodet.

Starten på OL-sesongen kunne knapt vært verre. Norge lå på 2.-plass etter Romørens første hopp. Siden gikk det sakte, men sikkert mot bunnen av resultatlista.

Kun Japan var så vidt bak Norge i finaleomgangen.

- Hopping er mye psykologi. Vi vet at vi kan å hoppe og at vi er blant de beste i verden. I dag ble de for følsomme og prøvde for mye, mente Kojonkoski.

Ujevnt

Riktignok var det til dels ujevne forhold, og enkelte av de norske var ikke heldige med vinden, men en 7.-plass er likevel ikke enkel å bortforklare.

- Dette er ikke bra nok hopping. Vi skal ikke bortforklare, men vi kan bedre. Derfor er jeg ikke bekymret. Vi har sett god hopping på trening, og vi er i stand til å få det fram.

Feil på feil

Anders Jacobsen var lengst i kvalifiseringen til lørdagens renn tidligere fredag.

Heller ikke han glimret i laghoppingen. Hans førstehopp var bra.

- I det siste føltes det som jeg fikk et lite dytt i ryggen ut fra hoppet. Det forklarer ikke alt. Vi gjør personlige feil alle mann, vi gjør ikke jobben vår. Nå må ta oss sammen og senke skuldrene. Sånn som dette kan ikke det norske laget ligge an. Det er synd, men lørdag er det en ny dag og vi kan ikke deppe. Etter en slik 7.-plass kan det bare gå vei, mente Jacobsen.

Tyskland tok 2.-plassen bak Østerrike. Finland med Janne Ahonen på laget ble nummer tre. Ahonens comeback var det som gledet det kresne finske hoppublikummet mest.

Personvernpolicy