Benket Gamst i tenkeboksen

<p><strong>Ute i kulden:</strong> En vraket Morten Gamst Pedersen har ikke fått spilletid i to kamper og kontrakten går ut til sommeren. (Foto: Scanpix) </p>
Ute i kulden: En vraket Morten Gamst Pedersen har ikke fått spilletid i to kamper og kontrakten går ut til sommeren. (Foto: Scanpix)

<pMorten Gamst Pedersens kontrakt med Blackburn går ut til sommeren, men den vrakede nordmannen sier han ønsker å vente med forhandlingene. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første kontraktsforhandlingene ble holdt i august, men det har ikke vært noen fremgang siden den gang. 28-åringen sier han avventer situasjonen litt til og at han inntil videre er fornøyd med å være på Ewood Park. Dette til tross for at han den siste tiden har slitt med å få spilletid. På onsdag var han benket mot Fulham, i helga var han ikke engang med i troppen mot Bolton.

Til Dagbladet innrømmer 28-åringen at situasjonen er vanskelig.

- Klart det ikke er morsomt å være ute av laget, man vil jo spille. Det er derfor man holder på. Jeg har ikke spurt om forklaring. Jeg må bare gjøre mitt beste, og prøve å overbevise om at jeg må få spille, sier han.

Nå vil han se an situasjonen litt før han vurderer å signere ny kontrakt med klubben.

- Jeg må jo tenke på det, men Blackburn er en fantastisk klubb hvor jeg trives veldig godt, forteller han.

I 0-3 tapet mot Fulham ble laget ledet av assistentmanager Neil McDonald etter at sjefen Sam Allardyce ble sykemeldt med hjerteproblemer.

McDonald forteller til VG at vrakingen ikke hadde noe med kontraktsspørsmålet å gjøre. Han mener at det bare en en ting Gamst må gjøre; stå på og vise at han er god nok.

- Morten innser nok at formen hans ikke har vært strålende. Vi prøver å få stabiliteten i prestasjonene tilbake. Han må vente på tur og og finne tilbake til den gode formen han har vist tidligere, forklarer assistenten.

Blackburn møter Stoke på hjemmebane på lørdag.