Stiller ut mennesker i bur

Kledd ut som huleboere vil han tilbringe tid i et tidligere apebur. Foto: Scanpix
Kledd ut som huleboere vil han tilbringe tid i et tidligere apebur. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDyrehagen i Warszawa har åpnet en ny utstilling der to frivillige kledd ut som huleboere vil tilbringe tid i et tidligere apebur, for å minne de besøkende om at mennesker også er dyr.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frivillige utkledd som huleboere kikker ut fra et apebur ved dyrehagen i Warszawa. Foto: Scanpix/Reuters.Frivillige utkledd som huleboere kikker ut fra et apebur ved dyrehagen i Warszawa. Foto: Scanpix/Reuters.

Kledd i dyrepels vil en 24 år gammel mann og en 18 år gammel kvinne tilbringe tid med å stelle hverandre, holde et bål i gang og se på besøkende som stirrer inn gjennom sprinklene, sier dyrehagens visedirektør Ewa Zbornikowska til AFP.

- De er veldig stille og rolige. De biter ikke. Og de er opptatt av å se på alle de fremmede som går forbi deres hjem, sier hun.

- Du kan prøve å kommunisere med dem, eller til og med tilby dem mat, la hun til.

Zbornikowska sier prosjektet er et «lekent forsøk på å inspirere folk til å tenke over menneskenes plass i universet».

Utstillingen skal vare frem til søndag og går parallelt med andre begivenheter som fokuserer på livsstilen og vanene til menneskehetens forfedre, deres oppdagelser, samt bildet av dem i det moderne samfunn som illustrert av tegnefilmene om familien Flintstone.