TV 2 søker om ny konsesjon

<pTV 2 søker om konsesjon for formidlingspliktig allmennkringkasting.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ønsker å videreføre en kommersiell allmennkringkasting ut fra en rekke forbehold. Nøkkelen ligger i å få opp betalingen vesentlig fra kabeldistributørene, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til NTB.

TV 2 har sendt søknaden til Kultur- og kirkedepartementet med forbehold om at styret skal godkjenne en avtale.

– Styret og ledelsen er veldig tilfreds med at regjeringen ønsker å videreføre en kommersiell allmennkringkaster. Men det er avgjørende viktig å få på plass rammebetingelser for en slik drift. Det gjelder ikke minst endringer som kan gi økte distribusjonsinntekter, sier administrerende direktør i TV 2, Alf Hildrum.

Staten har satt fristen til 7. desember for norske kringkastere som vil søke om å få status som formidlingspliktig allmennkringkaster.

I stortingsmeldingen Kringkasting i en digital framtid la Kultur- og kirkedepartementet til grunn at det bør være et mål at NRK ikke skal være alene om å tilby allmennkringkasting på fjernsyn. En kringkaster som påtar seg allmennkringkaster gjennom formidlingsplikten vil være sikret tilgang til seerne i alle aktuelle kringkastingsnett, går det fram av departementets nettsider. (©NTB)

Personvernpolicy