Mener biler blir ristet i filler på norske veier

<pNorske veier er så dårlige at bilene rister i filler, mener flere bilforhandlere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Humper, dumper og sprekker i veiene tar knekken på forstillingen, skriver Teknisk Ukeblad.

Ifølge teknisk sjef Knut Arne Sæta i Mercedes-Benz Norge holder det å sammenligne med Sverige for å få fram forskjellene.

– Vi har fått bekreftet fra Mercedes i Sverige at forstillingskomponenter blir mye tidligere slitt på norske enn på svenske Mercedeser. Det vet vi fordi mange norske eiere drar til Sverige for å få utført service, sier Sæta.

Teknisk sjef Tor Arne Ballo hos Harald A. Møller mener store deler av det norske veinettet er så dårlig at det er helt i ytterkant av hva forstillingskomponenter på bilene tåler.

Han får medhold av garantisjef Sten Engebretsen hos Volvo Personbiler Norge AS.

– Forstillingen utsettes for mye, mye mer slitasje på norske veier enn på veier i andre land i Europa, sier Engebretsen.

Nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, Bård Hoksrud (Frp), mener dette viser at Norge har Europas dårligste veipolitikk.

– Denne politikken bidrar også til store penger rett inn i statskassa, fordi folk må skifte ut bilene langt raskere enn det som er normal utskiftningstakt. I tillegg medfører det dårlige veinettet også ekstrakostnader for den enkelte bileier i form av økte utgifter til reparasjon, sier han til NTB.(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus