Mener biler blir ristet i filler på norske veier

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNorske veier er så dårlige at bilene rister i filler, mener flere bilforhandlere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Humper, dumper og sprekker i veiene tar knekken på forstillingen, skriver Teknisk Ukeblad.

Ifølge teknisk sjef Knut Arne Sæta i Mercedes-Benz Norge holder det å sammenligne med Sverige for å få fram forskjellene.

– Vi har fått bekreftet fra Mercedes i Sverige at forstillingskomponenter blir mye tidligere slitt på norske enn på svenske Mercedeser. Det vet vi fordi mange norske eiere drar til Sverige for å få utført service, sier Sæta.

Teknisk sjef Tor Arne Ballo hos Harald A. Møller mener store deler av det norske veinettet er så dårlig at det er helt i ytterkant av hva forstillingskomponenter på bilene tåler.

Han får medhold av garantisjef Sten Engebretsen hos Volvo Personbiler Norge AS.

– Forstillingen utsettes for mye, mye mer slitasje på norske veier enn på veier i andre land i Europa, sier Engebretsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, Bård Hoksrud (Frp), mener dette viser at Norge har Europas dårligste veipolitikk.

– Denne politikken bidrar også til store penger rett inn i statskassa, fordi folk må skifte ut bilene langt raskere enn det som er normal utskiftningstakt. I tillegg medfører det dårlige veinettet også ekstrakostnader for den enkelte bileier i form av økte utgifter til reparasjon, sier han til NTB.(©NTB)