Lurte seg inn på middag i Det hvite hus

<pAmerikanske Secret Service etterforsker hvordan to ubudne gjester klarte å komme seg gjennom flere lag med sikkerhetskontroller for å delta i en statsmiddag med president Barack Obama og den indiske statsministeren Manmohan Singh.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjermdump fra Michaele Salahis Facebookside. Bildet viser paret som poserer sammen med visepresident Joe Biden. Foto:Scanpix/APSkjermdump fra Michaele Salahis Facebookside. Bildet viser paret som poserer sammen med visepresident Joe Biden. Foto:Scanpix/AP

Secret Service, som er ansvarlig for sikkerheten ved Det hvite hus, gjennomfører en «grundig granskning av hendelsen som skjedde ved statsmiddagen i Det hvite hus» sent tirsdag, sier spesialagent Edwin Donovan til AFP.

Paret, Tareq og Michaele Salahi, skrøt av å ha dukket opp ved begivenheten på sin felles Facebook-side med meldingen «beæret over å være ved Det hvite hus på statsmiddag til ære for India med president Obama og førstedamen».

Iført en sort smoking og en rød sari respektivt postet paret fotografier der de poserer med visepresident Joe Biden, stabssjef i Det hvite hus Rahm Emanuel og tre uniformerte marinesoldater.

Sikkerhetsbruddet kunne ikke ha vært mer ydmykende for Secret Service enn middagen der 300 høyt profilerte gjester var til stede, en stor begivenhet i Washingtons sosiale kalender.

Spielberg

Den offisielle gjestelisten, der Salahiene ikke var inkludert, var som å lese et hvem er hvem over sikkerhetsetablissementet i USA. Minister for innenlands sikkerhet Janet Napolitano, forsvarsminister Robert Gates og admiral Mike Mullen, sjefen for Joint Chiefs of Staff, var blant de inviterte.

Andre fremtredende gjester var filmregissør Steven Spielberg, New Yorks ordfører Michael Bloomberg og den åndelige veilederen Deepak Chopra.

- De første funnene har identifisert en Secret Service-kontrollpost som ikke fulgte korrekt prosedyre for å sikre at de to navngitte personene stod på listen over inviterte gjester, sier Donovan.

Han la vekt på at paret «gikk gjennom metalldetektorer og andre sikkerhetstiltak, på samme måte som alle gjester som var tilstede ved middagen».

- Risikerer fengsel

The Washington Post beskriver paret som polo-spillende festløver og aspirerende reality-TV-stjerner fra delstaten Virginia.

Parets øvrige Facebook-fotografier viser en hang til å posere med de rike og berømte. Tidligere fotografier viser dem sammen med den polo-elskende Prince Charles, president Obama, tidligere president Bill Clinton, tidligere presidentkandidat John McCain, tv-stjernene Oprah Winfrey og Bill Cosby og tidligere astronaut Buzz Aldrin.

Michaele Salahis fotografier viser henne som tidligere cheerleader for Washington Redskins og mens hun poserer i en kort kjole for et lokalt moteblad.

Tidligere rådgiver om innenriks sikkerhet for Det hvite hus, Frances Fragos Townsend, sier paret nå kan risikere fengsel for å ha løyet til myndighetene.

- Hvis du lyver til føderale myndigheter, enten Secret Service eller sosialministeren, hvis de løy for å komme seg inn, og det ser ut til at de må ha gjort det, så er det en forbrytelse, sier hun til CNN.