Forbereder masseslakt av kameler

6000 ville kameler har hjemsøkt det avsideliggende samfunnet Docker River i den australske ødemarken. Foto: Scanpix/EPA.
6000 ville kameler har hjemsøkt det avsideliggende samfunnet Docker River i den australske ødemarken. Foto: Scanpix/EPA.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAustralske myndigheter forberedte torsdag masseslakt av 6000 ville kameler som har terrorisert et avsideliggende samfunn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene planlegger å bruke helikoptre til å samle kamelene og siden skyte dem i ørkenen.

Se også: Invaderes av kameler

Langvarig tørke har brakt kamelene til Docker River-samfunnet på leting etter vann, og har gjort at innbyggerne søker tilflukt i sine hjem mens kamelene smadrer vannledninger og invaderer den lokale flyplassen.

- Dette er en pest av bibelske proporsjoner som legger øde et sensitivt og tørt miljø, sier lederen for Northern Territorys forening for kvegoppdrettere, Luke Bowen.

«Under beleiring»

Den lokale lederen Graham Taylor sier de tørste skapningene utgjør en reell trussel mot innbyggerne, med frykt for at de kan forsøke å trenge seg inn i hjem.

- Jeg tror ordene «under beleiring» er et godt begrep, fordi det forteller om mennesker som er fanget i sine hjem, og når de ser ut kan de kun se en mengde kameler foran døra, sier han.

I løpet av neste uke vil regionale myndigheter bruke helikopter til å samle dyrene og drive dem 15 kilometer ut av lokalsamfunnet, der de vil bli skutt ned og etterlatt til å råtne på stedet.

Bowen sier lokale bønder er lei av de pukkelryggede plageåndene, som er anslått å telle mer enn én million i de store ørkenområdene i Northern Territory.

- Vi må handle, og vi må handle nå, sier han, og ber om en plan for begrensning av bestanden i hele territoriet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Herjer fritt

Australia har den største mengden ville kameler på jorda, og dyrene skader sårbare økosystemer og vannkilder i ørkenen.

Kamelene, sammen med esler og hester, ødelegger også forsøk på beplantning i ørkensamfunnene ved å rive opp planter.

Kameler ble introdusert til Australia som pakkdyr for landets store ødemark i slutten av det 19ende og begynnelsen av det 20ende århundret, men ble sluppet fri i villmarken etter hvert som frakt langs jernbane og veier ble mer utbredt.


Med få naturlige rovdyr og store områder med lav befolkning der de kan streife fritt, har populasjonen av ville dyr skutt i været. Dette har lagt press på innfødte dyrearter ved å redusere matressursene, ødelegge habitater og spre sykdom.