Truer med å trekke seg som Start-eier

Advokat Ernst Ravnaas truer med å trekke seg som Start-eier. Foto: Scanpix
Advokat Ernst Ravnaas truer med å trekke seg som Start-eier. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pErnst Ravnaas kan komme til å trekke seg som eier i Start dersom ikke stiftelsen Cultiva vil låne klubben seks millioner kroner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bystyret ga onsdag beskjed om at det ikke vil gi klubben et nødlån på seks millioner kroner. Konsekvensen kan bli at Start mister både eieren og kan bli slått konkurs, slår Fædrelandsvennen fast.

Nå er det bare et Cultiva-lån som kan gjøre at advokat Ravnaas fortsetter.

– Hvis det er aktuelt, kan det være en løsning. I motsatt fall er det min konklusjon at jeg setter strek. Slik situasjonen er nå finner jeg det ikke forsvarlig å skulle bruke mer penger og tid på å reise mellom Oslo og Kristiansand for å arbeide med Start, skriver Ravnaas i en e-post til Fædrelandsvennen.

Avisen skriver at Ravnaas skal ha tilført klubben 40 millioner kroner de siste sju årene, men behovet for kapital er stort og har økt etter at advokaten overtok som eier etter Sparebanken Sør i sommer.

Det var demokratene i bystyret for foreslo at forslaget skulle sendes over til Cultiva som ved utgangen av fjoråret forvaltet nesten 1700 millioner kroner. Stiftelsen ble bygd opp med midler etter salget av Agder Energi på starten av 2000-tallet, og det skal støtte prosjekter som kan sikre arbeidsplasser.

Cultiva-sjef Erling Valvik sier til Fædrelandsvennen at han avventer utviklingen i saken. (©NTB