Mistet førerkortet fordi han er mye på byen

En 20-åring mistet førerkortet til tross for at han aldri har blitt tatt for fyllekjøring. (IIlustrasjonsfoto: Colourbox.com)
En 20-åring mistet førerkortet til tross for at han aldri har blitt tatt for fyllekjøring. (IIlustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn 20-åring fra Egersund i Rogaland har mistet retten til å ha førerkort i tre år. Politiet begrunner vedtaket med «manglende edruelighet». 20-åringen er aldri tatt for fyllekjøring.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Egersund (NTB): – Saken er spesiell fordi ingen tidligere har mistet retten til førerkort på dette grunnlaget, forklarer mannens advokat, Sigvart Bilstad til Stavanger Aftenblad.

Nå skal Dalane tingrett ta stilling til om 20-åringens fyllekuler i helgene gjør ham uskikket til å kjøre bil ellers i uka. Hvis ikke retten opphever vedtaket til politiet, blir 20-åringen fotgjenger i tre år framover.

20-åringen bruker bilen i jobben og er aldri tatt for noe ulovlig utenom manglende bilbelte.

Advart

– Derfor spør jeg om det går an å miste retten til førerkort når den manglende edrueligheten ikke går ut over bilkjøringen, argumenterte advokat Bilstad i retten.

Politidirektoratet har oppretthold forvaltningsvedtaket om at mannen skal miste retten til førerkort og Pål Wennerås førte saken for regjeringsadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det helt spesielle med denne saken er at det har vært en vedvarende situasjon, sa Wennerås i retten.

20-åringen har til tross for advarsler, ikke sluttet med fyllekulene i helgene. Senest i sist måned ble han observert full av politiet, skriver Stavanger Aftenblad.

Skjønner ikke problemet

Faren til 20-åringen forttalte en annen historie i retten. Han har aldri har sett sønnen full.

– Han drikker mindre enn jevngamle, men jeg vet at han tar seg en fest i helgene. Jeg skjønner ikke problemet, sa faren.

Også politiet bekrefter at de aldri har sett 20-åringen full på ukedager, men når han drikker i helgene, har det hendt at han har forstyrret politiet. Han skal ofte oppsøke politibilen og kommer gjerne med uhøflige bemerkninger. I tillegg har politiet ved en rekke anledninger oppsøkt leiligheten hans etter støyklager fra en nabo. (©NTB)