Filippinsk massakre-mistenkt avviser anklagene

<font face="Myriad, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular" class="Apple-style-span">Filippinske politietterforskere undersøker noen av de mange døde. Minst 57 personer ble drept. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX.</font>
Filippinske politietterforskere undersøker noen av de mange døde. Minst 57 personer ble drept. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX.

<pMannen som er mistenkt for å ha stått bak massakren på Filippinene, har overgitt seg til myndighetene. Han nekter imidlertid for å stå bak massakren der minst 57 mennesker ble drept.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datu Andal Ampatuan jr. overga seg torsdag til president Gloria Arroyos medarbeider Jesus Dureza.

Ampatuan meldte seg i byen Sharif Aguak i delstaten Maguindanao, men avviser anklagene om at han sto bak massakren.

– Anklagene er ikke sanne, sa han på flyplassen i den sørlige byen General Santos på vei til Manila.

Sammen med broren og faren sin er Ampatuan kastet ut av president Gloria Arroyos Lakas-Kampi-CMD-allianse. Andal Ampatuan sr. har vært guvernør i Maguindanao i tre perioder, mens sønnen Zaldy er guvernør i Mindanao.

Identifisert av vitner

Ampatuan jr. er ennå ikke siktet for noe, men flere øyenvitner har sagt til pressen at de så ham på åstedet for massakren.

– Han har status som mistenkt, sier den nasjonale politisjefen Jesus Verzosa.

Familien benekter på sin side at Ampatuan har noe med massakren å gjøre.

Han legger til at hæren fortsetter jakten på dem som sto bak massakren.

– Flesteparten i denne væpnede gruppen har flyktet til et fjellområde i Maguindanao. Det er der våre operasjoner pågår nå, sier Verzosa.

Tok kontroll over byer

Filippinske sikkerhetsstyrker tok torsdag kontroll over to byer i Maguindanao og nabodelstaten Mindanao sør i landet. 200 medlemmer av en halvmilitær gruppe, som er kontrollert av den mektige Ampatuan-klanen, er avvæpnet, opplyser filippinske myndigheter.

Militærets talsmann, oberstløytnant Romeo Brawner opplyser at 20 medlemmer av en milits kontrollert av provinsmyndighetene er blitt arrestert.

Forbipasserende drept

Alle ofrene for massakren er ikke identifisert, men det er på det rene at 22 av de drepte var journalister. Journalistene fulgte flere medlemmer av Mangudadatu-klanen, som var på vei for å nominere et medlem som kandidat i neste års valg på ny provinsguvernør.

Disse ble bortført av en gruppe på rundt hundre bevæpnede menn, som samlet følget sammen i en åsside. Deretter ble følget angrepet med skytevåpen og macheter. Minst ti tilfeldige forbipasserende ble også drept. Disse ble trolig drept fordi de ble vitne til bortføringen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus