Domstol godtar kausjon for Roman Polanski

<p><span style="font-weight: bold">KAUSJON:</span> Den verdenskjente filmregissøren Roman Polanski, som ble arrestert i Sveits i september, kan løslates mot en kausjon på rundt 25 millioner kroner. (Foto: Scanpix) </p>
KAUSJON: Den verdenskjente filmregissøren Roman Polanski, som ble arrestert i Sveits i september, kan løslates mot en kausjon på rundt 25 millioner kroner. (Foto: Scanpix)

<pEn sveitsisk domstol har godkjent at den verdenskjente filmregissøren Roman Polanski kan løslates mot en kausjon på rundt 25 millioner kroner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ser ingen grunn til å anke denne avgjørelsen, sa Sveits’ justisminister Eveline Widmer-Schlumpf etter at nyheten var blitt kjent onsdag.

Som justisminister er hun den eneste som kan anke kjennelsen fra domstolen.

Den franskpolske Roman Polanski ble arrestert i Sveits i september etter anmodning fra amerikanske myndigheter.

I USA er Polanski ettersøkt for å ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente i 1977. Polanski, som nå er 76 år gammel, flyktet fra USA før det falt dom i saken. (©NTB)

Les også:

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus