Dansk soldat drept i Afghanistan

PATRULJE: Danske soldater på patrulje i Afghanistan. Bildet har ingenting med dagens hendelse å gjøre. Foto: Hærens operative kommando.
PATRULJE: Danske soldater på patrulje i Afghanistan. Bildet har ingenting med dagens hendelse å gjøre. Foto: Hærens operative kommando.

<p23-åringen døde etter eksplosjon.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23-årig dansk soldat fra 2. Lette oppklaringseskadron døde tidlig onsdag morgen etter at han ble rammet av en eksplosjon.

Bomben som rammet den danske soldaten ble sprengt mens avdelingen var på patrulje i nærheten av basen Barakzai, opplyser Hærens operative kommando til Politiken.

Soldatens kolleger ga han førstehjelp på stedet, og fikk tilkalt hjelp. Han ble så raskt evakuert med helikopter til Camp Bastion, men ble erklært død ved ankomst.

Ingen andre soldater ble skadet i hendelsen. De nærmeste pårørende er varslet.

- Det er tragisk at en våre soldater i morges døde av sine skader etter en eksplosjon, som rammet ham mens han løste sine oppgaver i Helmand. Det er et hardt slag for oss alle, men spesielt for soldatens pårørende. Vi tenker på dem, og vil støtte familien i den tøffe tiden fremover, sier generalmajor Niels Bundsgaard ved Hærens operative kommando i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus