Koss og Pedersen nytt trenerteam

Johann Olav Koss går inn i en assistentrolle på landslaget. Foto: Scanpix
Johann Olav Koss går inn i en assistentrolle på landslaget. Foto: Scanpix

<pJarle Pedersen (54) blir ny trener for skøytelandslaget. Johann Olav Koss (41) blir assistenttrener.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jarle Pedersen

Født 15. juni 1955 i Kåfjord.

Yrke: Fysioterapeut.

Bosted: Os i Bergen.

Meritter som aktiv: 6.-plass på 500 m i Lake Placid-OL 1980.

Personlige rekorder: 38,02 (500 m), 1.17,32 (1000 m). (©NTB)

Jarle Pedersen er ny skøytetrener for landslaget. Her på pressekonferanse på Clarion Hotel Bergen onsdag med f. v: Johan Kaggestad, Øystein Haugen, Jarle Pedersen og Vibecke Sørensen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIXJarle Pedersen er ny skøytetrener for landslaget. Her på pressekonferanse på Clarion Hotel Bergen onsdag med f. v: Johan Kaggestad, Øystein Haugen, Jarle Pedersen og Vibecke Sørensen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX

Pedersen erstatter Peter Mueller, som fikk sparken av Norges Skøyteforbund mandag. Amerikaneren måtte gå etter at han skal ha trakassert Maren Haugli på en samling i forkant av verdenscupstevnet i Berlin.

Jarle Pedersen ble presentert på en pressekonferanse onsdag. Han er utdannet fysioterapeut og har vært hovedtrener for Fana. Han er faren til Sverre Lunde Pedersen, som regnes for å være et av Norges største skøytetalenter.

– Nå har vi lagt en vanskelig prosess bak oss og retter fokus mot det sportslige og prestasjonene som skal gjøres på isen, sier Pedersen.

Han er tidligere landslagsløper og gikk inn til en sjetteplass på 500 meter i OL i Lake Placid i 1980.

Pedersen får med seg Johann Olav Koss i trenerteamet. Koss tok blant annet fire OL-gull i karrieren, tre av dem i Vikingskipet i 1994.

– Jeg har takket ja til å bidra med min tidligere skøyteerfaring i en utfordrende situasjon for Norges Skøyteforbund, sier Koss.

Sportssjef Øystein Haugen, utviklingssjef Lasse Sætre og fysioterapeut Michael Stöberl fortsetter i sine tidligere roller. Petter Andersen får en utvidet rolle som servicemann.

Skøytelandslaget reiser på samling til Calgary torsdag. (©NTB)

Personvernpolicy