Pilegrimene innleder hajj i Mekka

<font face="Myriad, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular" class="Apple-style-span">Muslimske pilegrimer har samlet seg i Mekka for årets hajj-markering og skal onsdag gjennomføre prosesjonen rundt den hellige Kaba-steinen. Foto: REUTERS / Caren Firouz / SCANPIX.</font>
Muslimske pilegrimer har samlet seg i Mekka for årets hajj-markering og skal onsdag gjennomføre prosesjonen rundt den hellige Kaba-steinen. Foto: REUTERS / Caren Firouz / SCANPIX.

<pOm lag 2,5 millioner muslimer har samlet seg i Mekka for den årlige pilegrimsreisen hajj.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag er den første av den seks dager lange hajj-markeringen, som innledes med at deltakerne går sju runder rundt den hellige Kaba-steinen.

Torsdag skal pilegrimene bestige Arafat-fjellet, den viktigste begivenheten i hajj-ritualet

Trengsel har tidligere år forårsaket en rekke alvorlige ulykker under hajj. I 2006 ble 364 mennesker trampet i hjel. Saudiarabiske myndigheter har i år jobbet på spreng for å få på plass ekstra sikkerhetstiltak.

Men styresmaktene har en ekstra bekymring i år og frykter at sammenkomsten skal føre til omfattende smittespredning av svineinfluensa.

– Departementet er klar til å ta seg av ethvert tilfelle av svineinfluensa blant pilegrimene i løpet av hajj, beroliger Ziad Mimesh i helsedepartementet til nyhetsbyrået SPA.

Hajj regnes som en av islams fem søyler. Alle muslimer som er i stand til det, skal gjennomfører pilegrimsreisen minst én gang i livet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus