Politiet skjulte enormt narkotikafunn

HASJ I TANKEN: Slik så røntgenbildet fra tollerne ut da de stoppet frukt-traileren. (Foto: Tollvesenet)
HASJ I TANKEN: Slik så røntgenbildet fra tollerne ut da de stoppet frukt-traileren. (Foto: Tollvesenet)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHoldt et beslag på 360 kilo hasj skjult for å finne bakmennene. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjemt i en trailer med frukt og grønnsaker fant tollerne 360 kilo hasj. Beslaget blir koblet til organisert kriminalitet.

De 360 kiloene ble avslørt da en nederlandskregistrert trailer ble skannet på Svinesund natt til 21. oktober. Bildene viste noe mistenkelig i lastekassene under traileren som vanligvis brukes til verktøy og annet. Ved en nærmere undersøkelse fant tollerne tolv esker med hasjplanter – til sammen 360 kilo hasj.

Politiet mener organisert kriminalitet står bak smuglerforsøket, og at hasjpartiet skulle leveres til et av de store narkotikalagrene som nylig ble avslørt i Oslo. Beslaget ble holdt skjult for å prøve å finne bakmennene.

– Jeg kan bekrefte at vi setter dette i sammenheng med disse lagrene. Det er en sak vi i seksjon for organisert kriminalitet håndterer, sier seksjonssjef Einar Aas i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Beslaget på Svinesund er det tredje største som er gjort i Norge så langt i år. Ved utgangen av oktober hadde tollere beslaglagt 1,5 tonn hasj på vei inn i Norge.

En 31 år gammel nederlandsk statsborger ble pågrepet av politiet etter beslaget. (©NTB)