– President-alliert ansvarlig for massakren

<strong>50 DREPT:</strong> – Letingen vil fortsette i området. Tallet på drepte kan komme til å overstige 50, sier den militære talsmannen oberstløytnant Jonathan Ponce. Foto: AP<br><p> </p><p> </p>
50 DREPT: – Letingen vil fortsette i området. Tallet på drepte kan komme til å overstige 50, sier den militære talsmannen oberstløytnant Jonathan Ponce. Foto: AP
   

<pPresident Gloria Arroyo lover at de skyldige skal straffes, uansett hvem de er.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av president Gloria Arroyos politiske støttespillere blir utpekt som hovedmannen bak mandagens massakre på Filippinene. Arroyo lover at de skyldige skal straffes, uansett hvem de er.

46 personer er så langt bekreftet døde i massakren, der familiemedlemmer og tilhengere av en lokalpolitiker ble angrepet på den sørlige øya Mindanao. Journalister som reiste med følget ble også drept.

– Foreløpige rapporter viser at de som ble bortført og drept først ble stoppet av en gruppe ledet av borgermesteren i Datu Unsay, sier talsmannen for det nasjonale politiet, Leonardo Espina.

Borgermesteren er Andal Ampatuan, medlem av Arroyos Lakas Kampi CMD-koalisjon og sønn av en svært mektig regional politiker som har sikret lokal støtte til presidenten ved tidligere valg.

President Gloria Arroyo. Foto: APPresident Gloria Arroyo. Foto: AP

Arroyo opprørt

Arroyo gjorde det onsdag klart at de ansvarlige for massakren skal stilles for retten.

– Presidenten er svært opprørt over denne hendelsen. Hun har i klare ordelag uttrykt at de som er ansvarlige for massakren, uavhengig av hvem de er, skal stilles for retten, sier presidentens talsmann Cerge Remonde.

Leonardo Espina påpeker imidlertid at politiet må snakke med flere vitner før mistenkte kan arresteres.

Unntakstilstand

Letingen etter flere ofre for massakren på Mindanao fortsatte onsdag.

– Letingen vil fortsette i området. Tallet på drepte kan komme til å overstige 50, sier den militære talsmannen oberstløytnant Jonathan Ponce.

Det er erklært unntakstilstand i deler av Filippinene etter mandagens massakre. Et følge bestående av lokale journalister, advokater og slektninger av en lokal politiker ble bortført av om lag 100 bevæpnede menn.

Familiefeide

Samme dag ble 21 personer funnet døde i provisoriske massegraver eller i veikanten. Tirsdag ble ytterligere 25 lik funnet i en massegrav.

Blant de drepte er Genalyn Tiamzon-Mangudadatu, som var på vei for å nominere ektemannen Esmael Mangudadatu som kandidat i det kommende guvernørvalget.

Massakren, som knyttes til en valgfeide mellom to familier, er den blodigste politiske hendelsen i Filippinenes historie. (©NTB)

Personvernpolicy