Skøyteforbundet i ferd med å få brikkene på plass

<p><strong>KABAL: </strong>Olympiatoppens Johan Kaggestad sier at at kabalen rundt trenerapparatet i skøyteforbundet ikke er 100 prosent klar ennå. (Arkivfoto: Scanpix)</p>
KABAL: Olympiatoppens Johan Kaggestad sier at at kabalen rundt trenerapparatet i skøyteforbundet ikke er 100 prosent klar ennå. (Arkivfoto: Scanpix)

<pSkøyteforbundet er i ferd med å få brikkene i det nye trenerteamet på plass, og onsdag skal opplegget presenteres på et pressemøte i Bergen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir spekulert i om Bergen er valgt fordi den heteste kandidaten Jarle Pedersen bor der, men det benekter Olympiatoppens Johan Kaggestad.

– Det jeg kan si er at kabalen rundt trenerapparatet i skøyteforbundet ikke er 100 prosent klar ennå. Mye er på plass, men det er også noe som gjenstår. Jeg kan derfor ikke bekrefte noe som helst.

– Årsaken til at onsdagens pressemøte er lagt til Bergen er at jeg er der i et annet møte. Det er et møte som ble avtalt for flere måneder siden, så det har ikke noe å gjøre med hvem som blir ansatt som ny trener, sa Johan Kaggestad til NTB tirsdag kveld.

Les også: Deltager avslører: - Dette sa Mueller

Han kunne bekrefte at det ikke bare er Peter Muellers etterfølger som sjeftrener for skøytelandslaget som skal på plass, men også flere andre personer rundt laget.

Løperne som er tatt ut til å gå verdenscupløpene i Calgary og Salt Lake City reiser til USA allerede torsdag, så det haster på å få på plass nøkkelpersonene i støtteapparatet.

Tidligere OL-deltaker

Jarle Pedersen som er den heteste kandidaten til å overta som trener for skøytelandslaget kommer opprinnelig fra Alta, men han bor nå i Bergen og er trener for skøyteløperne Fana IL

Som aktiv gikk han for Bossekop Ungdomslag, og han var norsk OL-deltaker i Lake Placid i 1980, der han sikret seg ett olympisk poeng gjennom sjetteplassen på 500 meter. Det var for øvrige i det samme OL-et Bjørg Eva Jensen vant gull på 3000 meter for kvinner og tidligere skøytepresident Terje Andersen klarte bronsen på 1500 meter for menn.

NTB forsøkte å komme i kontakt med Jarle Pedersen tirsdag kveld, men han var ikke tilgjengelig på telefon.

– Jarle er en dyktig trener som har fått til utrolig mye i Bergen, som vel har ett av de beste hurtigløpsmiljøene i Norge for tiden med mange flotte utøvere, ikke minst Sverre Lunde Pedersen som er ett av de største talentene i norsk skøytesport, sa skøytepresident Vibecke Sørensen under mandagens pressekonferanse.

Peter Mueller som har vært norsk skøytetrener siden 2003, ble sparket mandag etter å ha kommet med trakasserende uttalelser rettet mot Maren Haugli i forkant av verdenscupløpene i Berlin tidligere i høst. (©NTB)

Personvernpolicy