Tilbake til by:Larm

<p>Donkeyboy spilte i sommer på Rådhusplassen i Oslo. Nå er de klare for by:Larm. </p>
Donkeyboy spilte i sommer på Rådhusplassen i Oslo. Nå er de klare for by:Larm.

<pFor to år siden spilte et ukjent drammensband på by:Larm. Nå er radiofavorittene og listetoppene Donkeyboy klare for 2010-utgaven.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): - Jeg vet det allerede jobbes hardt med Donkeyboy mot utlandet, fra plateselskapets side. Der tror jeg det kan skje noe, sier by:Larms festivalsjef Joakim Haugland til ABC Nyheter.

Donkeyboy-vokalist Cato Sundberg gleder seg til by:Larm-opptreden nummer to.Donkeyboy-vokalist Cato Sundberg gleder seg til by:Larm-opptreden nummer to.

Bransjefestivalen nærmer seg nå fullbooket etter å ha sluppet ni nye norske navn, alle relativt etablerte artister med by:Larm-erfaring fra tidligere.

Ved siden av Donkeyboy dukker disse opp: Howl, Ingrid Olava, Noora Noor, Samsaya, Kakkmaddafakka, Thom Hell og Ungdomskulen. Lise Karlsnes fra Briskeby vil dessuten debutere som soloartist.

- Hva er grunnen til at dere velger å fremheve akkurat disse artistene i år igjen?

- De fleste har album som kommer ut i perioden, og så ser vi at de kan ha et utenlandspotensial. Nå kommer det sinnsykt mye utenlandsk bransje og journalister på by:Larm, og de har begynt å ta med seg navnene hjem.

Haugland forklarer at man framover vil se to grupper av artister på by:Larm:

- De som er på demostadiet og kan bli oppdaget nasjonalt, og de som har levert og er klare til å gå videre; nasjonalt eller helst internasjonalt.

Fikk trent nervene

Sist gang Donkeyboy spilte på by:Larm hørte de definitivt til i den første kategorien. Vokalist Cato Sundberg husker opptredenen godt.

- Jeg fikk trent konsertnervene, husker jeg. Jeg ble ganske nervøs. Nå har vi jo hatt konsert både på John Dee og Rockefeller for oss selv, så det er litt annerledes, sier han til ABC Nyheter.

- Hvilke forventninger har du til neste år?

- Det blir mest å ha en veldig hyggelig festkveld. Det kan godt hende det kommer noen samarbeidspartnere vi ikke har vært borti ennå, eller kanskje noen fra Warner i utlandet. Vi har spilt for dem rundt omkring og det kan være hyggelig å se dem igjen.

Se TV-intervju med Donkeyboy her

Fulle hus i London

Av andre artister Haugland har forventninger til finner vi den fem år gamle bergensgruppa Kakkmaddafakka.

- Vi har gått noen runder når det gjelder dem. De spiller for fulle hus i London, uten å ha gitt ut noe som helst. Jeg hadde en spion som så dem i London, og det var vill jubel. Jeg fikk en video på telefonen og tenkte «hva er det som skjer her nå»? Hvordan kan et band som heter Kakkmaddafakka komme seg ut i London; er det blogger eller andre nettverk som vi ikke kjenner til? Det er et fenomen vi må sette fingeren på.

Haugland mener bandet er et eksempel på en ny måte å tenke på, en de har til felles med også bergensbaserte Casiokids og The New Wine.

- De har gjort alt på en ny måte, sluppet sjutommere, brukt blogger og bare spilt og spilt. The New Wine gir ikke ut noe, men spiller for fulle hus i både London og Berlin.

Spent på Karlsnes

Han er også spent på hva Lise Karlsnes vil få ut av spillejobben

- Hun har et kjent navn og har levert før. Jeg tenker at hun kommer til å få platekontrakt på by:Larm hvis hun leverer bra ting, men det kan det godt hende hun ikke gjør. Vi har sett det skje med Annie: Hun gjorde det ikke bra på by:Larm, og det skadet henne. by:Larm skal være en arena for å vise fram, og så er det opp til hver enkelt å gjøre den jobben som trengs, sier Haugland.

Nylig offentliggjorde by:Larm også de 15 første skandinaviske artister til neste års festival. Blant dem er svenske Asha Ali og danske Efterklang, The River Phoenix og When Saints Go Machine. Sistnevnte spiller på Blå i Oslo allerede neste uke.

Resten av artistene finner du her.

Personvernpolicy