Her hadde kvinnen (72) narko for 16 mill

KJEMPEBESLAG: Her ser du kofferten og deler av beslaget tollvesenet gjorde i sommer. (Foto: Tollvesenet)
KJEMPEBESLAG: Her ser du kofferten og deler av beslaget tollvesenet gjorde i sommer. (Foto: Tollvesenet)

<pGjemte 11 kilo heroin i kofferten. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): En 72 år gammel tysk kvinne er siktet for smugling av 11 kilo heroin til Norge. Beslaget er et av de største som er gjort i landet.

- Det er i hvert fall det største beslaget i vårt distrikt på en del år. Det er svært sjelden at vi tar så store heroinpartier. Det er et enormt parti med en veldig stor verdi, sier kontorsjef Paul Johan Ask ved Tollkontoret i Oslo og Akershus til ABC Nyheter.

72-åringen ble arrestert i sommer. Hun kom til Oslo med Kiel-ferja og ble tatt i en tollkontroll på grensen, skriver Dagbladet.

I kofferten hadde hun med seg 11 kilo heroin og nesten 1.000 amfetamintabletter. Bare heroinen har en gateverdi på rundt 16 millioner kroner..

– Etterforskningen pågår, og vi forventer å avslutte den i løpet av våren 2010, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen til avisen.

Kontorsjef Ask sier til ABC Nyheter at det er svært uvanlig at de gjør så store beslag på kurerer i den alderen.

- Det er i hvert fall en godt voksen dame til å være kurér. Og det er bekymringsfullt når såpass voksne folk blir vervet som kurerer, sier Ask.

- Så valget av kuréren fremstår som et bevisst valg fra kyniske bakmenn?

- Helt klart. Det ser vi også når vi avslører familier i bil, som tilsynelatende er på feriereiser. Det er ganske kynisk og bevisst for å lure oss, det kan det neppe være noen tvil om, sier Ask.

Kvinnen er den eneste som er siktet i saken foreløpig. Strafferammen etter den foreløpige siktelsen er fengsel i inntil 15 år.

Politiet jobber med å finne bakmennene bak smuglingen. Kvinnen er varetektsfengslet fram til 8. desember med brev- og besøkskontroll.

Personvernpolicy