– Sponheim blir en god styreleder

Lars Sponheim blir ny styreleder i Norsk Tipping. Foto: Scanpix
Lars Sponheim blir ny styreleder i Norsk Tipping. Foto: Scanpix

<pLars Sponheim blir en god styreleder, sa kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) da hun presenterte den tidligere Venstre-lederen som ny styreleder i Norsk Tipping på Hamar tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Lars Sponheim er en erfaren politiker og et samfunnsmenneske som har evne til å styre. Med sin bakgrunn som statsråd og partileder kommer han til å bli en god styreleder for Norsk Tipping, sa Huitfeldt.

Sponheim tar over etter Sigbjørn Johnsen, som ble utnevnt til finansminister i regjeringen tidligere i høst.

Butikk og politikk

Sponheim var stortingsrepresentant for Venstre i perioden 1993-2009 og har vært partileder siden 1996. Fra 1997 til 2000 var han nærings- og handelsminister og fra 2001-2005 landbruksminister i to Bondevik-regjeringer. I høst varslet han sin avgang som partileder.

– Norsk Tipping representerer en type utfordring som jeg synes er spennende å ta tak i. Det er å kombinere butikk og politikk på en måte som kanskje ingen andre i Norge må gjøre. Hele mitt politiske liv og samfunnsengasjement har i grunnen handlet om å drive god butikk og holde seg innenfor gode politiske rammer, sier Sponheim til NRK.

Ønsker lykke til

Ib Thomsen i Frp tar godt imot nyheten om at Sponheim tar over jobben som styreleder.

– Jeg håper han vil følge sitt partiprogram og jobbe for å oppheve spillmonopolet. Venstre og Frp har stått sammen på Stortinget for å slippe andre aktører til, sier Thomsen.

– Det arbeidet skal han få vår støtte til å gjennomføre, sier Frp-politikeren.

Fure inn i styret

Sponheim får selskap av trendforsker og direktør Paal Fure som blir nytt styremedlem. Det betyr samtidig at mediebyrået Vizeum ikke kan delta i konkurransene om å være Norsk Tippings mediebyrå. Den statlige spillmonopolisten på Hamar er en av Norges største annonsører og bruker i dag Mindshare som sitt mediebyrå.

– Det gjelder samme regler her som andre steder hvor jeg har styreplass, men det er nok kanskje litt mer oppmerksomhet om dette vervet, sier Fure til NA24 Propaganda.

Han ble spurt om å være styremedlem rett før sommeren og har nylig kommet i gang med vervet. (©NTB)

Personvernpolicy