- Moro med England og Sverige

<p><strong>DRØMMEMOTSTANDERE: </strong>Ola By Rise ser gjerne både England og Sverige på Ullevaal for å kjempe om billett til EM-2012. (Foto: Scanpix). </p>
DRØMMEMOTSTANDERE: Ola By Rise ser gjerne både England og Sverige på Ullevaal for å kjempe om billett til EM-2012. (Foto: Scanpix).

<pOla By Rise mener England og Sverige nærmest vil vært optimalt med tanke på motstandere i den nest kvalifiseringen til EM-2012.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): ABC Nyheter presenterte tidligere det norske folks drømmegruppe for kvalifiseringen til EM-2012 basert på resultat av en undersøkelse Dagbladet.no la ut før helgen.

Det norske folk kunne stemme på hvilken nasjon fra de andre nivåene de ville ha i Norges gruppe.

Les også: Folkets drømmegruppe for EM-2012

Nivå 2 avgjørende

Fra de to øverste gruppene valgte Ola Nordmann England (nivå1) og Sverige, sammen med Sveits (nivå 2).

Landslagets assistenttrener, Ola By Rise, mener England og Sverige nærmest ville vært optimalt å få i en kvalifisering. Han mener videre at nøkkelen til et eventuelt avansement avhenger av hvilket lag som trekkes fra nest øverste nivå.

- Uansett hvilket lag man trekker fra nivå 1 så vil det være sterke nasjoner. England har løftet seg kraftig under Capello og vil bli vanskelige.Men for det norske folk ville det vært artig å få England på besøk - de har jo en helt spesiell plass i norske fotballhjerter.

- Utfallet av kvalifiseringen vil langt på vei avgjøres på bakgrunn av hvilken nasjon vi trekker fra nivå 2. I så måte vil Sverige være en strålende motstander. Det er en sterk nasjon og publikumstrekkende, men samtidig noen vi kan slå, sier By Riise til ABC Nyheter.

- Jeg tror forøvrig svenskene i mindre grad ønsker å møte oss enn vi ønsker å møte dem, fortsetter Drillos assistent.

Vil ha seks lag

Utfallet av undersøkelsen til Dagbladet viser at folket ønsker seg følgende nasjoner fra de øvrige gruppene. England (1), Sverige/Sveits (2), Kypros (4), Liechtenstein (5) og San Marino (6). Norge har havnet på seedingsnivå 3 før kvalifiseringen.

Ola By Rise mener det beste for Norge er å få nasjoner som både er sportslig overkommelig og som samtidig drar publikum til Ullevaal.

- Derfor er nasjoner som England og Sverige gode å få i en gruppe. Det er mange nasjoner som fortsatt er undervurdert og vil være vanskeligere enn mange kanskje forstår. Det verste er å få nasjoner som ikke fenger for publikum, men som sportslig er meget bra. Slovenia er et slikt eksempel. Et meget god fotballnasjon som fortsatt ikke har det helt store publikumstekket.

Slovenia er klare for VM neste sommer etter at de slo ut Russland i play off sist uke. Nasjonen er ranket på nivå 4 og kan havne i Norges gruppe.

I og med at det vil være 51 lag som skal delta i kvaliken (Polen og Ukraina er direkte kvalifisert som vertsnasjoner) vil seks av de totalt ni gruppene bestå av seks lag. Kun seks prosent av det norske folk ønsker å se Norge i en gruppe med fem lag.

Også By Rise vil ha maks antall lag i gruppa.

- Vi er normalt sterke mot antatt svakere motstand så for oss så er det best med seks lag i gruppa. Jo flere kamper for oss, jo bedre.

I sist kvalifisering, til VM i Sør-Afrika, havnet Norge i den eneste gruppa med fem lag og ble slått ut som dårligste toer i kampen om play off.

Glad for engasjement

Rundt 8.000 mennesker besvarte undersøkelsen til Dagbladet og Ola By Rise synes det er flott at folk igjen bryr seg om landslaget.

- Det er ingenting som er verre enn et landslag som ingen bryr seg om, eller tenker på. Jeg synes det er flott at mange er engasjert rundt det som skjer rundt Norge og landskamper.

- Men uansett hva som skjer med trekningen så er det ikke noe vi kan påvirke i verken den ene eller andre retningen. Det viktigste for oss er at vi får attraktive motstandere som sportslig er overkommelig, sier By Rise.

Personvernpolicy