Ordene som felte Mueller

<p><strong>GROVT: </strong>Peter Mueller (tv) skal ha kommet med til dels svært grove uttalelser overfor Maren Haugli (th). (Foto: Scanpix). </p>
GROVT: Peter Mueller (tv) skal ha kommet med til dels svært grove uttalelser overfor Maren Haugli (th). (Foto: Scanpix).

<pPeter Mueller skal ha sjikanert Maren Haugli på det groveste under en middag i Berlin. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): I går fikk skøyetrener Peter Mueller sparken som trener for det norske landslaget og hovedårsaken skal være seksuell trakassering av den kvinnelige skøyteløperen Maren Haugli.

Ifølge Dagbladet skal Peter Mueller ha kommet med følgende utsagn under en middag for både aktive og støtteapparatet i Berlin i slutten av oktober:

- Do you want to suck my cock.

Avisen skriver videre at Mueller så henvendte seg til andre personer og fortsatte sin grove språkbruk. Det hele endte med at skøyteløper Maren Haugli forlot tilstelningen.

Les også: Peter Mueller sparket

Avviser

Nøyaktig hva som ble sagt i Berlin vil ikke bekreftes av skøytepresident Vibecke Sørensen, men på pressekonferansen i går uttalte Sørensen at forbundet ikke kan leve med en trener som bryter med de etiske retningslinjene i skøyteforbundet.

Sørensen sier til Dagbladet at hun likte svært dårlig tilbakemeldingene fra personer som var tilstede i Berlin.

- Jeg ble pinlig berørt. Ingen av våre utøvere skal bli snakket til på den måten, sier hun.

Mueller stiller seg uforstående til det som skal ha kommet frem og amerikaneren har engasjert advokat Christian Stang Kvale i saken.

- Sitatet er etter Peter Muellers oppfatning ikke korrekt. For øvrig ønsker han ikke å utdype dialogen med Maren Haugli, sier Kvale til avisen.

Rapport

Maren Haugli leverte en rapport til Norges skøyteforbund etter Berlin og har ikke ønsket at innholdet i denne skal bli kjent. Hun har ifølge seg selv heller ikke ønsket at Mueller skulle bli fjernet som trener.

- Det eneste jeg kan si er at bare har rapportert en hendelse jeg har oppfattet som alvorlig. Men jeg vil understreker at jeg aldri har hatt verken noe krav eller ønske om at Peter Mueller skulle få sparken, sier Haugli som nå uttrykker lettelse for at saken nå ser ut til å være ferdig.

Les også: Haugli: - Ønsket ikke å fjerne Peter

Personvernpolicy