Galileis forsvunne fingre funnet

Galileo Galilei var en sentral skikkelse i den vitenskapelige revolusjonen. lant hans viktige bidrag til naturvitenskapen er de første systematiske studiene av akselererende legemer, forbedringer av det astronomiske teleskopet, en rekke banebrytende astronomiske observasjoner og støtte til det kopernikanske verdensbildet. Foto: AP. Montasje: ABC Nyheter.
Galileo Galilei var en sentral skikkelse i den vitenskapelige revolusjonen. lant hans viktige bidrag til naturvitenskapen er de første systematiske studiene av akselererende legemer, forbedringer av det astronomiske teleskopet, en rekke banebrytende astronomiske observasjoner og støtte til det kopernikanske verdensbildet. Foto: AP. Montasje: ABC Nyheter.

<pTo av astronomen Galileo Galileis fingre er kommet til rette, hundre år etter de sist ble sett.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Galileis levninger i 1737 ble flyttet til Firenze ble flere av vitenskapsmannens fingre kuttet av og en tann trukket ut. To av fingrene og tanna endte opp i en forseglet glassbeholder, som forsvant omkring 1905, melder CNN.

Men nylig ble både fingre og tann overlevert Museet for historie og vitenskap i Firenze av en mann som hadde kjøpt dem på auksjon.

– De som auksjonerte bort fingrene og tanna visste ikke hvem de tilhørte. Det visste heldigvis kjøperen, sier museumsdirektør Paolo Galluzzi.

Museet har fra før en tredje av Galileis fingre og planlegger å ha en utstilling klar når museet åpner etter oppussing i mars 2010. (©NTB)

Personvernpolicy