Krever øl på norske bensinstasjoner

<p><strong>VIL SELGE ØL:</strong> Norske forhandlere vil selge øl på norske bensinstasjoner. (Foto: Scanpix). </p>
VIL SELGE ØL: Norske forhandlere vil selge øl på norske bensinstasjoner. (Foto: Scanpix).

<pNorske bensinforhandlere krever nå å få selge øl på lik linje med dagligvarebutikkene. Grunnen er at bensinpumper i økende grad dukker opp utenfor vanlige matbutikker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): – Forskjellsbehandlingen må opphøre, sier Jan Carho i Bensinforhandlernes Bransjeforening (BFF) til Vårt Land.

Reitan Gruppen, som både eier bensinkjeden Uno X og dagligvarekjeden Rema, har utstyrt flere dagligvarebutikker med bensinpumper rett utenfor inngangsdøren. Denne utviklingen provoserer bensinforhandlerne.

Prøveordning

– Akkurat som dagligvarehandelen får selge øl, bør bensinstasjoner få selge en lovlig vare, sier daglig leder Jan Carho i BFF.

Han peker på at ingen mener det er et problem å ha bensinpumper rett utenfor dagligvarebutikker som også selger øl. For å vise at frykten for økt fyllekjøring er overdrevet, sier Carho at BFF ikke ønsker en permanent lovendring med en gang:

– La oss få en prøveordning, gjerne i distriktene der bensinstasjonene er viktige handelspunkt. La oss få vise at det ikke blir mer kjøring i påvirket tilstand om stasjonene også får selge øl, sier Carho.

Paradoks

Forbudet mot å selge øl på bensinstasjoner er hjemlet i lovverket.

– Alkoholforskriften slår fast at bensinstasjoner ikke kan gis bevilling til alkoholsalg. Det finnes ingen bestemmelser som regulerer forholdet mellom salg av bensin og alkohol, sier avdelingsdirektør Jens J. Guslund i Helsedirektoratet til Dagligvarehandelen.

Men direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen opplyser at han ikke er ikke klar til å støtte bensinforhandlernes krav.

– Før det kan åpnes for nye salgskanaler for øl må dagligvarehandelen få bedre kontroll på salget. Blant annet må man få bukt med salg av øl til mindreårige, sier Nome til Vårt Land. (©NTB)

Personvernpolicy