Over 130.000 så «Twilight - New Moon»

Det er mange som vil ha med seg dette. Foto: Filmweb.
Det er mange som vil ha med seg dette. Foto: Filmweb.

<p«Twilight - New Moon» lever opp til enorme forventninger. I løpet av helgen har den siste Twilight-filmen solgt i overkant av 130.000 norske kinoseter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er like mange som så den første filmen, «Twilight – Evighetens kyss», i Norge, totalt sett.

Filmen lever dermed opp til de skyhøye forventningene. Markedssjef i Nordisk film, Tom Erik Kolåsæter, sier til ABC Nyheter at det ble solgt mellom 20- 25.000 billetter da salget startet forrige mandag.

Fredag hadde «Twilight – New Moon» premiere på rundt 100 norske kinoer, og det er dobbelt så mange steder som for første film.

Stort forhåndssalg

- Vi har solgt rundt 4.500 billetter til filmen. Til nattvisningen torsdag kveld midnatt har vi solgt ca 1.700 billetter fordelt på åtte forestillinger, det er så godt som utsolgt, sa konstituert administrerende direktør ved Bergen kino, Elisabeth Halvorsen til ABC Nyheter før helgen.

Totalt endte filmen på 9.401 besøkende på Bergen kino i åpningshelgen.

- Det er svært sjelden vi har forhåndssolgt så mange billetter som vi har gjort til Twilight New Moon. Det har kun vært til filmer som «Ringenes herre», «Harry Potter», «James Bond», legger hun til.

I Trondheim hadde de solgt rundt 3.000 billetter før helgen.

- Generelt kan vi si at det bare er på de aller største filmene vi opplever så stort forsalg av billetter. Vi forventet et bra forsalg - og det ble enda bedre, sier film- og markedssjef, Eli Gjerde, til ABC Nyheter.

19.237 så filmen i Oslo

Men, naturlig nok, var det Oslo som hadde flest billetter solgt. Da billettene først ble lagt ut for salg, knelte billettsystemet. Med over 10.000 forhåndsbestilte billetter før helgen og 83 visninger planlagt, så ligger det an til nye rekorder her også.

- Interessen for «Twilight - New Moon» er massiv, og mye større enn den første filmen. Det er følgelig fordi både bøkene og filmen har fått en større fanskare siden film nr én, som kom for under ett år siden, mener filmsjef ved Oslo Kino, Christin Berg.

Filmen gled inn på en glatt førsteplass over helgens mest sette filmer med over 19.000 besøk.

- Hele 19.237 så filmen i Oslo. Dette er en av de beste åpningene vi har hatt på en enkelt film i år, og kan sammenliknes med åpningshelgen på «Menn som hater kvinner» og «Istid 3», som med ukedager, hadde opp mot 20.000, sier Berg til ABC Nyheter.

Filmen har imidlertid et langt stykke igjen til Max Manus, som gikk over 200.000 bare i Oslo, totalt sett.

Vi tok med fire Twilight-fans på pressevisningen, se hvordan det gikk: - Edward er den drittsekken | ABC Nyheter

Men selv om fansen var fornøyd, var ikke vår anmelder det: Avkledde monstre | ABC Nyheter

Tredje beste åpninghelg noensinne

«The Twilight Saga: New Moon» solgte langt bedre enn ventet i sin første helg på USAs kinolerreter.

Filmen spilte inn vel 140 millioner dollar, 800 millioner kroner, i løpet av de tre første dagene den ble vist, ifølge filmdistributøren. Bare to andre filmer har solgt bedre i premierehelgen.

Også her ser oppfølgeren ut til å kunne bli mer populær enn den første filmen, som hadde premiere for nøyaktig ett år siden og totalt spilte inn 193 millioner dollar, ifølge NTB.

Personvernpolicy