Scoret fem mål i 9–1-seier

FEMMÅLSSCORER: Jermaine Defoe scoret fem på én omgang da Spurs slaktet Wigan 9-1. Det er en tangering av Alan Shearers og Andy Coles rekord for flest antall mål på én Premier League-kamp. Foto: Reuters.

<pDefoe tangerte rekord - med fem på én omgang.</p

(ABC Nyheter): Tottenham–Wigan 9–1.

Jermaine Defoe sto allerede med et hat-trick denne sesongen, mot Hull i august, etter en eneste lang introduksjonsvideo i perfekte avslutninger.

Men i dag toppet han bragden – med mange lengder.

I løpet av en utrolig annen omgang scoret landslagsspissen fem mål, og hjalp Tottenham til en historisk 9–1-seier over Wigan.

Pauseresultatet? 1–0.

Defoes fem mål sendte ham til topps på toppscorerlisten i Premier League, med elleve totalt, ett mer enn Fernando Torres.

Tangerte rekord

Og samtidig tangerte han Premier League-rekorden for flest mål i én kamp. En rekord han deler med Andy Cole og Alan Shearer.

– Han så skarp ut på trening i går, så jeg tenkte at hvis han kan ta med seg det inn i kampen, blir han en håndfull for dem. Og det ble han, sier manager Harry Redknapp til Sky Sports.

De fem målene holdt selvsagt til å bli dagens største Spurs-helt. Men konkurransen var tøff nok.

Spesielt Aaron Lennon var lysende. Vingen leverte et hat-trick i målgivende pasninger og scoret ett mål selv.

– Han er et fantastisk talent. Han har fart, alt sammen. Alle ville hatt problemer med ham i dag. Han fortjente virkelig et mål, skryter Harry Redknapp.

Hadde vertene vært effektive i første omgang, ville det stått mer enn 1–0 til pause. I annen omgang tok effektiviteten seg betraktelig opp. Da rant det inn.

Det startet fem minutter etter sidebyttet.

Total Wigan-kollaps

Defoe scoret to på tre minutter etter glimrende avslutninger. Paul Scharner reduserte kort tid etter med et mål som skulle vært annullert for hands, men Wigan var aldri i nærheten av poeng.

For det gikk ikke mer enn et nytt minutt før Defoe banket inn 4–1, og derfra var spørsmålet hvor mange Spurs ville score.

Gjestenes forsvar raknet fullstendig – og vertene utnyttet det med dødelig presisjon.

Defoe scoret to nye og Lennon ett, før David Bentley og Niko Kranjcar avsluttet festen mot slutten med hver sin kanonscoring.

– Det var åpenbart en ekstremt dårlig prestasjon på alle mulige måter. Måten vi ga bort de tre første målene, måten vi startet begge omgangene på, det var langt under vår standard, og vi ble straffet for det, sier Wigan-manager Roberto Martínez.

Tottenham manglet én scoring på å sette Premier League-rekord for største seier. Den tilhører Manchester United, som slo Ipswich 9–0 i 1995. Da scoret Andy Cole fem mål.

Seieren førte Spurs opp på 4. plass, med samme poengsum som erkerival Arsenal.