Northug-rykket satt fortsatt

Petter Northug gikk den siste stafettrunden for Norge i verdenscupen søndag. (Foto: Scanpix)
Petter Northug gikk den siste stafettrunden for Norge i verdenscupen søndag. (Foto: Scanpix)

<pSiste ukes turbulens har ikke ødelagt Northug-rykket. Søndag lekte han igjen med konkurrentene på siste etappe.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Seieren var en hyggelig bekreftelse på at rykket synes å sitte godt også denne sesongen. Neste stafett er i OL, og jeg gleder meg allerede, sa Petter Northug etter at han nok en gang hadde avgjort en stafett for Norge.

– Jeg hadde kontroll og fikk litt hjelp av Frode Andresen da Tyskland og Russland ble hentet inn. Jeg hadde vel greid den oppgaven alene også. Farten var ikke så stor, mente Northug, som tidligere har slitt med russeren Ilja Tsjernousov.

Sterk russer

– Jeg har slitt mot ham i VM for junior, men det gikk ganske greit. Han ble fort borte etter et lite lurerykk før jeg støtet skikkelig, fortsatte Northug.

Norge lå bare elleve sekunder bak lederlagene da Northug gikk ut. Ronny Hafsås tapte en del midtveis på tredje etappe, men slo tilbake og holdt Norge inne i stafetten.

I snøværet på Beitostølen kom ikke klassikerne på de to første etappene løs.

– Det var vanskelig å komme løs, og det gikk rolig i feltet. En stund lå jeg i dødens inn mot veksling, men det gikk greit. Denne jobben ønsker jeg også i OL, sa startmann Eldar Rønning.

Hjelmeset i støtet

På den andre klassikeretappen var veteran Odd-Bjørn Hjelmeset på 2.-laget raskest, men han vekslet bare et halvt sekund foran førstelagets Martin Johnsrud Sundby.

– Om klassikeretappene i OL blir det kniving utover vinteren. Vi har seks sju gode klassikere, kommenterte langrennssjef Åge Skinstad.

Like mange gode skøytere har ikke Norge, men lørdagens liste med fire blant de seks beste viste at noe er på gang. Bak det lurer enda noen skiskyttere. (©NTB)

Personvernpolicy