Voldsom skogbrann i Australia

TØFT: Arbeidet med å få brannen under kontroll er svært vanskelig grunnet sterk vind, og en hetebølge som sveiper over Australia nå. Foto: Scanpix.
TØFT: Arbeidet med å få brannen under kontroll er svært vanskelig grunnet sterk vind, og en hetebølge som sveiper over Australia nå. Foto: Scanpix.

<pStore brannmannskaper kjempet søndag mot vel 100 skogbranner som raser i delstaten New South Wales øst i Australia. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hetebølge og vind gjør slukningsarbeidet vanskelig.

I de tre byene Rylstone, Kandos og Clandulla nordvest for Sydney er flere bolighus truet av flammene. Delstatsmyndighetene har utstedt den høyeste graden av varsling til innbyggerne.

Den lokale brannsjefen, John Parnaby, oppfordret søndag folk som ikke vil delta i slukningsarbeidet om å forlate sine hjem.

– De burde virkelig reise til tryggere steder, sier han.

Situasjoner er verst ved Rylstone, et småby med 1.200 innbyggere ved nasjonalparken Wollemi. Det lokale sykehuset er evakuert etter at en skogbrann i nærheten brøt gjennom branngatene.

– Folk er redde, og jeg tror at de forferdelige vindene nå gjør folk enda mer nervøse, sier Bonnie Farrell, innbygger i småbyen Kandos.

Temperaturene i området har passert 40 grader, og det blåser sterk vind. Meteorologene har varslet et væromslag de nærmeste dagene, med lavere temperaturer og mindre vind. Brannmannskapene håper nå at det vil bidra til at de får kontroll over flammene.

I februar mistet 173 mennesker livet og over 2.000 boliger brant ned i voldsomme skogbranner i Australia. (©NTB)

Personvernpolicy