87 mistet livet

KJEMPER: Redningsarbeidere på vei ned i en gruve for å lete etter overlevende etter en gasseksplosjon som kostet minst 87 gruvearbeidere livet. Foto: SCANPIX/REUTERS
KJEMPER: Redningsarbeidere på vei ned i en gruve for å lete etter overlevende etter en gasseksplosjon som kostet minst 87 gruvearbeidere livet. Foto: SCANPIX/REUTERS

<pHåpet svinner om å finne flere overlevende etter en gruveeksplosjon i Kina. Søndag steg dødstallet til 87.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen fortsetter etter 21 gruvearbeidere som fortsatt er savnet etter den kraftige gasseksplosjonen 500 meter under bakken i gruva i Hegang i Heilongjiang-provinsen.

TV-bildene fra ulykkesstedet viser at røyken velter ut fra den flere hundre meter dype Xinxing-gruva nær grensa til Russland. Gasseksplosjonen tidlig lørdag morgen var så kraftig at også bygninger ved siden av gruva falt sammen.

Arbeidet med å hente ut de 21 som er innesperret, blir vanskeliggjort av snøvær og temperaturer på rundt minus 10 grader, og av gasskyer og sammenraste gruveganger.

– Jeg var bevisstløs en stund. Jeg oppdaget at jeg var innhyllet i røyk da jeg våknet. Jeg måtte føle meg fram for å finne veien ut av mørket, sa elektrikeren Wang Xingang til nyhetsbyrået Xinhua. Han er én av de rundt 400 arbeiderne som overlevde eksplosjonen.

President Hu Jintao og statsminister Wen Jiabao skal personlig ha gitt instrukser om hvordan redningsarbeidet skal foregå. Visestatsministeren er allerede på vei til den kollapsede gruva.

Lave sikkerhetskrav og høyt produksjonspress har gjort den kinesiske gruveindustrien til den farligste i verden. Ifølge de offisielle tallene døde rundt 3.000 arbeidere i gruveulykker i fjor. Men de reelle tallene er enda høyere, ifølge arbeidstakerorganisasjoner. (©NTB)

Personvernpolicy