Storklubb-dödaren senket Arsenal

AVGJØRELSEN: Her blir Darren Bent matchvinner mot Arsenal, akkurat som han ble det mot Liverpool (ved hjelp av en badeball), med kampens eneste scoring. Foto: AFP

<pDarren Bent gjorde det igjen.</p

(ABC Nyheter): Sunderland–Arsenal 1–0.

På de elleve første kampene i årets Premier League scoret Arsenal 36 mål. Det er flest siden Tottenham i 1963.

Men i den tolvte kampen var det slutt, tomt for kuler i Arsenal-kanonen – og for første gang denne sesongen endte laget uten mål.

Det ble tap.

For Darren Bent og Sunderland fortsatte sitt røvertokt mot gigantene i Premier League.

Storklubb-dödaren

Med dagens triumf står laget med to seire, en uavgjort og ett tap mot «de fire store» denne sesongen.

Darren Bent har scoret i alle fire kampene, og blitt matchvinner i to av dem.

Bents scoring kom etter en – i Arsenal-målestokk – sjansefattig kamp. Gjestene hadde store nok muligheter til å ta ledelsen i første omgang, men skapte aldri noen kanonade mot et defensivt godt hjemmelag.

Avgjørelsen falt 20 minutter før slutt, etter en corner. Bent headet ballen i leggen på lagkamerat Da Silva, og fikk den heldig tilbake. Fra kort hold skled han inn seiersmålet.

Chelsea fikk luke

Det var 100-millionersmannens niende Premier League-mål på 13 kamper etter overgangen fra Tottenham i sommer. Nå er han bare ett bak ligaens toppscorer, Fernando Torres.

Arsenal presset for utligning, og var nære ved to anledninger, men Sunderland hadde også muligheten til å øke ledelsen.

Det ebbet med ut med 1–0. Sunderland ligger fortsatt på 8. plass, men er nå bare to poeng bak Tottenham på 4.

Toppstridens store vinner for dagen ble Chelsea. Ligalederen, som slo Wolverhampton 4–0, skaffet seg en luke på toppen av tabellen. Det er åtte poeng ned til Arsenal på plassen bak, men The Gunners har en kamp til gode.