Frykter flomkatastrofe i Egersund

Svært mye nedbør har ført til store vannmengder i Egersund. Nå kan hele sentrum flomme over. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Svært mye nedbør har ført til store vannmengder i Egersund. Nå kan hele sentrum flomme over. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

<pEt hus som har rast av grunnmuren kan føre til flom i hele Egersund sentrum. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et hus i Egersund har løst seg fra grunnmuren og står nå i fare for å havne i elva Lundeåne som ligger et steinkast unna. Ifølge Dalane Tidende rev store vannmasser natt til lørdag med seg en femti centimeter bred mur og to meter av den aktuelle eiendommen som tilhører Nagalingam Rajendrakumar.

Rajendrakumar og hans familie har nå fått evakueringsvarsel ettersom vannet har begynt å grave seg under huset. Selv merket familien ikke noe til vannmassene som var i sving natt til lørdag.

- Jeg sov og hørte derfor ingenting, sier Rajendrakumar til lokalavisens nettutgave.

NRK melder at lørdag ettermiddag har vannstanden i Egersund sunket litt, men det er ventet av vannet vil stige mellom 45 og 50 centimeter søndag.

Havner Rajendrakumars hus i elva, blir det mest sannsynligvis stoppet av den såkalte Tyskerbrua hvor det deretter vil bli dannet en demning som kan føre til at store deler av Egersund sentrum flommer over. Ifølge Aftenbladet.no vil det dermed føre til en flom som byen med rundt 9.500 innbyggere ikke har sett maken til tidligere.

For å forebygge en potensiell katastrofe har Eigersund kommune og Skanska nå gått i gang med å slå ned store betongelementer for å holde huset på plass.

Hos Meteorologisk institutt bekreftes det at det vil komme store nedbørsmengder allerede sent lørdag kveld.

- Den verste nedbøren kommer nå i kveld, mens det vil få mer bygekarakter utover ettermiddag søndag, bekrefter vakthavende meteorolog, Inger-Lise Aasen overfor ABC Nyheter.

På 24 timer er det ventet en nedbørsmengde på 15 mm og det er sendt ut flomvarsel til både Agder og Rogaland.


Vis større kart

Personvernpolicy