Benayoun reddet Liverpool fra nytt tap

UTLIGNET: Yossi Benayoun utlignet til 2-2 og sikret Liverpool ett poeng med sitt fjerde ligamål for sesongen. Foto: AP

<pMen maktet bare 2-2 i «vinn eller forsvinn»-kampen.</p

(ABC Nyheter): Liverpool–Manchester City 2–2.

– Denne kampen kan beskrives som «vinn eller forsvinn» for sesongen vår, sa Rafa Benítez før start.

Det endte med nok en skuffelse for Liverpool – men det kunne vært verre.

Innbytter Yossi Benayoun reddet ett poeng med sin utligning 13 minutter før slutt.

– Jeg er skuffet over resultatet, men du kan ikke klage, så hardt som spillerne jobbet, sier Rafa Benítez til Sky Sports.

Men Liverpools sesong henger fortsatt i en tynn tråd.

For femte gang på de siste seks seriekampene gikk fjorårets Premier League-toer av banen uten seier.

Nye Liverpool-skader

Store skadeproblemer har sin del av skylden for Liverpools elendige høst. Det ble ikke bedre i dag. Før 19 minutter var spilt, var både Daniel Agger og Ryan Babel byttet ut med skader.

Det stykket opp en første omgang preget av et forsiktig og kompakt City og et kreativitetsfattig Liverpool.

Med Fernando Torres ute med skade, og med Steven Gerrard som dødball-server, var Martin Skrtel Liverpools farligste spiller offensivt.

Midtstopperen som sto med null mål for klubben før dagens kamp, fikk kampens to første store sjanser.

Han satte den andre.

Da Gerrard svinget inn et frispark fem minutter etter pause, kom han seg foran sin oppasser Emmanuel Adebayor og styrte inn 1–0 med foten.

Rask snuoperasjon

Men Liverpool ga fra seg initiativet i kampen etter scoringen. City festet grepet, presset – og fikk betalt etter 69 minutter.

Som så ofte før denne sesongen var det på dødball det sprakk opp i vertenes forsvar.

Synderen var Martin Skrtel. Citys mann var Adebayor.

Togoleseren lusket seg fri fra oppasseren på en corner, og headet ballen glimrende via bakken og i mål – til sin femte ligascoring for sesongen.

En alvorlig knekk for Liverpool. Men det skulle snart bli verre. Da Stephen Ireland satte inn 1–2 etter 76 minutter – kanskje fra en hårfin offsideposisjon – gikk det mot et nytt håpløst tap, nye krigsoverskrifter og stadig svinnende håp om medalje.

Benayoun reddet Pool-poeng

Det ble ikke fullt så ille.

For Yossi Benayoun brukte mindre enn et minutt på å utligne.

Han dukket opp på bakre stolpe, satte inn 2–2 og sørget for ett poeng mot rivalen i kampen om Champions League-plass.

– De angrep, vi slapp inn både ett og to mål – men likevel så du karakteren hos spillerne. Under omstendighetene var det en veldig god prestasjon, mener manager Benítez.

Manchester City stiger frem som Premier Leagues store uavgjortlag. Dagens uavgjortresultat var det sjette (!) på rad.

– Vi er skuffet, for vi var det beste laget i dag. Vi viste stor karakter med å komme tilbake etter å ha ligget under, og var i posisjon til å vinne. Det er frustrerende at vi ga fra oss den muligheten, sier City-manager Mark Hughes til Sky Sports.

Dagens duellanter på Anfield har begge god kontakt med Tottenham på 4. plass. Men medaljesjansene minsker stadig.