Fant falsk pistol etter ran i Mosjøen

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPolitiet har funnet en falsk pistol i nærheten av banken som ble ranet i Mosjøen fredag ettermiddag. Det falske våpenet kan ha blitt benyttet under ranet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet etterforsker nå ranet av Helgeland Sparebank og har blant annet gjennomført søk med hund.

Funnet i hage

I en hage i nærheten av banken fant en av politiets hundepatruljer en falsk pistol natt til lørdag. «Pistolen» var utstyrt med lyddemper, og kan ifølge politiet ha blitt brukt i ranet.

Det falske våpenet skal nå underlegges tekniske undersøkelser.

Politiet satte ifølge Helgeland Arbeiderblad opp veisperringer ved veiene som leder ut av byen, men lørdag formiddag var ingen pågrepet i forbindelse med ranet. Ranerne fikk ifølge avisen med seg 160.000 kroner.

Banken har overlatt bilder fra overvåkingskameraet til politiet. Bildene viser de to maskerte ranerne med det som later til å være nettopp en pistol med lyddemper.

Advarer

Politiet etterlyser tips fra publikum, men advarer også mot ranerne.

– Vi betegner disse to som farlig, og ber folk ikke å ta saken i egne hender dersom de ser noe mistenkelig, sier politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt til NRK Nordland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 7-8 ansatte, men ingen kunder, i banken da ranet ble gjennomført. Ingen skudd ble avfyrt og ingen ble skadet.

Det er første gang filialen i Mosjøen opplever ran.

– Vi feirer 150-årsjubileum på nyåret, og vi har ikke blitt ranet i moderne tid i hvert fall. De ansatte er naturlig nok oppskaket etter en slik hendelse, men jeg stoler på at ettervernet vi har satt inn gir den oppfølgingen som trengs, sa banksjef Dag-Hugo Gangmark Heimstad til NTB fredag kveld. (©NTB)