Fant falsk pistol etter ran i Mosjøen

<pPolitiet har funnet en falsk pistol i nærheten av banken som ble ranet i Mosjøen fredag ettermiddag. Det falske våpenet kan ha blitt benyttet under ranet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker nå ranet av Helgeland Sparebank og har blant annet gjennomført søk med hund.

Funnet i hage

I en hage i nærheten av banken fant en av politiets hundepatruljer en falsk pistol natt til lørdag. «Pistolen» var utstyrt med lyddemper, og kan ifølge politiet ha blitt brukt i ranet.

Det falske våpenet skal nå underlegges tekniske undersøkelser.

Politiet satte ifølge Helgeland Arbeiderblad opp veisperringer ved veiene som leder ut av byen, men lørdag formiddag var ingen pågrepet i forbindelse med ranet. Ranerne fikk ifølge avisen med seg 160.000 kroner.

Banken har overlatt bilder fra overvåkingskameraet til politiet. Bildene viser de to maskerte ranerne med det som later til å være nettopp en pistol med lyddemper.

Advarer

Politiet etterlyser tips fra publikum, men advarer også mot ranerne.

– Vi betegner disse to som farlig, og ber folk ikke å ta saken i egne hender dersom de ser noe mistenkelig, sier politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt til NRK Nordland.

Det var 7-8 ansatte, men ingen kunder, i banken da ranet ble gjennomført. Ingen skudd ble avfyrt og ingen ble skadet.

Det er første gang filialen i Mosjøen opplever ran.

– Vi feirer 150-årsjubileum på nyåret, og vi har ikke blitt ranet i moderne tid i hvert fall. De ansatte er naturlig nok oppskaket etter en slik hendelse, men jeg stoler på at ettervernet vi har satt inn gir den oppfølgingen som trengs, sa banksjef Dag-Hugo Gangmark Heimstad til NTB fredag kveld. (©NTB)

Personvernpolicy