Tror narkonettverk er knust etter millionbeslag

<pSeks personer siktet for heroin-besittelse. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks nigerianere er pågrepet og siktet for besittelse av 3,7 kilo heroin etter at politiet har rullet opp et narkotikanettverk i Bergen og Oslo.

Politiet i Bergen tror de har knust det omfattende nigerianske narkonettverket etter pågripelsene.

Saken startet i september da tollerne på Flesland pågrep en 28-årig mann og en 23-årig kvinne, begge av afrikansk opprinnelse, som kom med et fly fra København. Begge hadde til sammen skjult 2,2 kilo heroin i kroppens hulrom, melder Bergens Tidendes nettutgave.

Begge ble torsdag varetektsfengslet for fire nye uker.

– Vi har brukt store ressurser og avdekket et godt organisert nettverk, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt

Politiets videre etterforskning avdekket at den pågrepne mannen hadde vært i kontakt med en 28 år gammel mann i Oslo. I mannens leilighet i Oslo fant etterforskere ytterligere 1,5 kilo heroin. Politiet mistenker 28-åringen for å være en av hovedmennene bak smuglingen. Han, og to andre personer som bodde der, ble pågrepet.

Også en 35 år gammel nigeriansk kvinne er pågrepet, siktet for grovt heleri av 5,2 millioner kroner. Politiet mener hun over tid har vekslet fra norske kroner til euro i ulike bankfilialer – penger som politiet mener er utbytte fra narkotikatrafikken, melder Bergensavisens nettutgave. (©NTB)

Personvernpolicy