Meny

17 arrestert for kampfiksing

AVSLØRTE: Politietterforsker Friedhelm Althans (t.v), Peter Limbacher fra UEFA og politiadvokat Andreas Bachmann (t.h) under en pressekonferanse i Bochum. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kamper i Europa League kan være involvert.

17 personer ble fredag arrestert mistenkt for kampfiksing.

Politiet slo til samtidig i Storbritannia, Tyskland, Østerrike og Sveits. 15 personer i Tyskland og to i Sveits ble arrestert. Rundt 200 personer er mistenkt involvert i kampfiksingssaken.

Til sammen skal over 200 kamper i ni forskjellige serier være berørt i det som kan vise seg å være en ny gigantskandale i europeisk kampfiksingssammenheng. Også tre kamper i mesterligaen skal være berørt og er en del av den pågående etterforskningen.

Politiet samarbeider med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om etterforskningen. De mistenker at et internasjonalt nettverk manipulerer kamper i den hensikt å tjene penger på pengespill.

– Vi er sjokkert over omfanget. Dette er uten sammenligning den største kampfiksingsskandalen vi har sett i europeisk fotball, sier UEFAs Peter Limbacher.

Det internasjonale nettverket skal ha både dommere, spillere og klubbansatte i «stallen» sin.

– Vi må gjøre alt vi kan for å stille de ansvarlige for retten, sa Limbacher.

Etterforskningen går mot toppkamper i land som Østerrike, Bosnia-Hercegovina, Ungarn, Slovenia, Kroatia og Tyrkia, så vel som kamper i 2. Bundesliga og kamper på nivå 2 i Sveits og Belgia.

Også tolv kamper i europaligaen er under etterforskning. Det er også én EM-kvalifiseringslandskamp for U21-landslag.

Politiet i Bochum sier at de har konfiskert et massivt bevismateriale og rundt 1 million euro i rene penger. De sier også at det dreier seg om bestiller for rundt 10 millioner euro i denne omgang, men at dette trolig bare er «toppen av isberget». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus