Hagas mann ilagt restskatt etter stabbursaken

STRAFFET: Bård Hopland, her med sin kone Åslaug Haga, får 35.000 kroner i restskatt for ulovlig utleie av et stabbur. (Foto: Scanpix)
STRAFFET: Bård Hopland, her med sin kone Åslaug Haga, får 35.000 kroner i restskatt for ulovlig utleie av et stabbur. (Foto: Scanpix)

<pFikk 35.000 i restskatt for ureglementert utleie av stabburet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemann til tidligere Sp-leder og statsråd Åslaug Haga er ilagt en restskatt på 35.000 kroner etter den mye omtalte stabbursaken på parets småbruk i Ås.

Det er Hagas mann, Bård Hopland, som i en melding til NTB opplyser at ligningsmyndighetene har ferdigbehandlet saken.

– Etter gjennomgang av ligningene for de årene utleie har funnet sted, er ligningsmyndighetene kommet til at det er betalt for lite i skatt i fire år og for mye skatt i ett år, skriver Hopland.

Han opplyser at alle skattekrav er betalt.

Hopland sier at han hadde oppgitt leieinntekter slik han tolket skattereglene og veiledningen i LigningsABC for utleie av såkalt «tjenende bygning» på gårdsbruk.

Ingen flere kommentarer

– Jeg er glad for at saken er avsluttet, og verken jeg eller min kone har ytterligere kommentarer i saken, sier Hopland. Han legger til at hans skattesak ikke har fått noen konsekvenser for ektefelle Hagas ligning.

Åslaug Haga trakk seg fra politikken i 2008. Hun kunngjorde på en pressekonferanse 19. juni at hun gikk av både som partileder og som olje- og energiminister av helsegrunner.

Da hadde det stormet rundt Sp-lederen i flere måneder på grunn av en ulovlig oppført brygge på sommerstedet i Stryn i Nordfjord og ureglementert utleie av et stabbur på småbruket i Ås.

Dessuten fikk Haga mye kritikk for at hennes departementet inngikk en avtale med partikollega Eli Arnstad etter at hun gikk av som Enova-sjef.

Bot

Bygningsrådet i Stryn ga dispensasjon for bryggen, men ila ekteparet en bot på 7.500 kroner. Stabburet på Ås er oppført i ektemannens selvangivelse, derfor er det han som får restskatten, ikke Haga.

Åslaug Haga tok ikke gjenvalg til Stortinget og arbeider nå som miljølobbyist for Norsk Industri, den største arbeidsgiverorganisasjon i NHO-systemet.

Hun har nettopp gitt ut boken «I de innerste sirkler», en roman om livet i politikkens førstedivisjon, med klare hentydninger til dagens Stoltenberg-regjering. (©NTB)

Personvernpolicy