Meny

Hagas mann ilagt restskatt etter stabbursaken

STRAFFET: Bård Hopland, her med sin kone Åslaug Haga, får 35.000 kroner i restskatt for ulovlig utleie av et stabbur. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fikk 35.000 i restskatt for ureglementert utleie av stabburet.

Ektemann til tidligere Sp-leder og statsråd Åslaug Haga er ilagt en restskatt på 35.000 kroner etter den mye omtalte stabbursaken på parets småbruk i Ås.

Det er Hagas mann, Bård Hopland, som i en melding til NTB opplyser at ligningsmyndighetene har ferdigbehandlet saken.

– Etter gjennomgang av ligningene for de årene utleie har funnet sted, er ligningsmyndighetene kommet til at det er betalt for lite i skatt i fire år og for mye skatt i ett år, skriver Hopland.

Han opplyser at alle skattekrav er betalt.

Hopland sier at han hadde oppgitt leieinntekter slik han tolket skattereglene og veiledningen i LigningsABC for utleie av såkalt «tjenende bygning» på gårdsbruk.

Ingen flere kommentarer

– Jeg er glad for at saken er avsluttet, og verken jeg eller min kone har ytterligere kommentarer i saken, sier Hopland. Han legger til at hans skattesak ikke har fått noen konsekvenser for ektefelle Hagas ligning.

Åslaug Haga trakk seg fra politikken i 2008. Hun kunngjorde på en pressekonferanse 19. juni at hun gikk av både som partileder og som olje- og energiminister av helsegrunner.

Da hadde det stormet rundt Sp-lederen i flere måneder på grunn av en ulovlig oppført brygge på sommerstedet i Stryn i Nordfjord og ureglementert utleie av et stabbur på småbruket i Ås.

Dessuten fikk Haga mye kritikk for at hennes departementet inngikk en avtale med partikollega Eli Arnstad etter at hun gikk av som Enova-sjef.

Bot

Bygningsrådet i Stryn ga dispensasjon for bryggen, men ila ekteparet en bot på 7.500 kroner. Stabburet på Ås er oppført i ektemannens selvangivelse, derfor er det han som får restskatten, ikke Haga.

Åslaug Haga tok ikke gjenvalg til Stortinget og arbeider nå som miljølobbyist for Norsk Industri, den største arbeidsgiverorganisasjon i NHO-systemet.

Hun har nettopp gitt ut boken «I de innerste sirkler», en roman om livet i politikkens førstedivisjon, med klare hentydninger til dagens Stoltenberg-regjering. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus