Meny

- Dagens spillere er bortskjemte!

Bortskjemte spillere: Alex Ferguson tar et oppgjør med det han mener bortskjemte spillere som har fått det altfor lett takket være pågående agenter. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alex Ferguson og Harry Redknapp mener at dagens spillere har det altfor enkelt.

To av de av de mest respektere managerne i England tar et oppgør med spillere som har fått det altfor lett, takket være agenter som er i ferd med å ødelegge fotballen og utenlanske investorer som har snudd sporten på hodet. Dette skriver Daily Telegraph.

Ferguson, som begynner sin suspenson på to kamper på lørdag etter å ha æreskjelt dommer Alan Wiley, er ikke i tvil om hva som har gjort jobben hans vesentlig verre de seneste årene.

- Dagens spillere er laget av et helt annet materiale og tåler mye mindre enn sine forgjengere for 25 år siden. Agentene duller med dem og pakker dem inn i bomull, det samme gjør også pressen. Av den grunn klarer de ikke lenger å se sine egne svakheter og tør ikke å innrømme feil.

- For 30 år siden hadde spillerne mer stolthet og tok mer ansvar for sine egne prestasjoner. De var mye mindre beskyttet og måtte dermed lære av sine egne feil. Defor innså de også sine egne begrensninger ved å holde opp hånden og si «min feil!», sier Ferguson.

Om dagens spillere har ikke United-manageren mye godt å si.

- De er overbeskyttede, og mer skjøre enn noensinne. Mye av årsaken til det er den typen mennesker som veileder dem, som agenter og til en viss grad pressen, fortsetter han.

Uten å nevne navn, henviser han til en spiller som var i klubben hans.

- Vi hadde en ung gutt i klubben som ble tatt ut på U-21 landslaget. Dagen etter ringte agenten hans med ønske om ny kontrakt. Vi svarte med at vi venter inntil han har vist seg frem for United. Sånn har verden blitt, avslutter Ferguson.

Og United-manageren får støtte fra Tottenhams sjef Harry Redknapp.

- Det jeg synes er mest utrolig er at agentene ringer direktøren for å klage over at spillerne deres ikke får spille. Det er nytt for meg. Og agentene er kun der for å tjene penger. Heldigvis bryr ikke min sjef seg over det, men han forteller meg at disse idiotene ringer stadig vekk. Jeg blir helt satt ut av at spillerne er så svake at de tør å be agentene sine ta slike telefoner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus