Flomfaren ikke over før i morgen

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Store nedbørsmengder gjorde at Søgneelva gikk over sine bredder vinteren 2008. Arkivfoto: Scanpix</span></span>
Store nedbørsmengder gjorde at Søgneelva gikk over sine bredder vinteren 2008. Arkivfoto: Scanpix

<pBedring til tross, flomfaren på Vestlandet er ikke over før i morgen tidlig.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Flere vestlandskommuner har vært i alarmberedskap etter at bøttevis av regn har skyllet over Vestlandet de siste dagene.

Til tross for at været nå er på bedringens vei, er flomfaren fortsatt til stede.

– Flomfaren er ikke over før i morgen tidlig i de midtre delene av Vestlandet. I de ytre strøk går det over i kveld, forteller metereolog Roar Inge Hansen i Storm Weather Center til ABC Nyheter.

Han forteller at det verste uværet nå har gitt seg, og at det forventes en forbedring i ytre strøk allerede fra i kveld.

– I ytre strøk er stormen omtrent over, men lokalt kan det komme litt mer regn i kveld. Fra og med i morgen blir det en kraftig forbedring på Vestlandet.

Hansen kjenner ikke til at regnet har ført til store oversvømmelser i regionen.

– Nei, uværet var ikke fullt så sterkt som det vi gikk ut med for noen dager siden. Men nedbørsmengden for de to siste dagene har stemt bra i forhold til våre prognoser.

– Det har vært unormalt mye nedbør på Vestlandet de siste dagene, men jeg vil ikke kalle det ekstremt. Bergen fikk 69,3 mm, noe som gjør døgnet fra 19. til 20. november 2009 til den tredje våteste nedbørsdagen i november siden 1983.

Den uvanlige nedbørsmengden skyldes et lavtrykk som har kommer inn fra Atlanterhavet med varm og fuktig luft.

Flomfaren skyldes blant annet at løv og annet rusk kan tette avløp og skape lokale oversvømmelser.

Personvernpolicy