Meny

Uvitende om sex

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn én av ti i den britiske befolkningen vet ikke at en kvinne kan bli gravid selv om hun har sex stående, ifølge en fersk undersøkelse.

Nærmere en av fem, 19 prosent, er også uvitende om at en kvinne kan bli gravid under menstruasjonen eller om mannen trekker seg ut før ejakulasjon, ifølge undersøkelsen, som er bestilt av regjeringen.

Mens 11 prosent tror at det å ha sex stående er en effektiv preventiv metode, snakker mer enn en tredjedel, 37 prosent, aldri om prevensjon med partnerne sine overhodet.

- Tross vår forkjærlighet for å snakke om sex og samliv antyder undersøkelsen at det er vår mangel på kunnskap som forårsaker forvirring, sier samlivseksperten Dr. Pam Spurr.

Andre funn fra undersøkelsen blant 2000 mennesker i alderen 16-50 inkluderer at 31 prosent aldri diskuterer seksuell helse med partnerne, mens 17 prosent ikke vet at infeksjoner som herpes og kjønnsvorter er resistente mot antibiotika.

Mer enn en fjerdedel, 27 prosent, innrømmer at de er for flaue til å stille spørsmålene de ønsker, mens 47 prosent aldri diskuterer sexlivet sitt med sine venner.

Selv når de snakker om sex snur 62 prosent samtalen til en vits, heter det i undersøkelsen som ble foretatt på vegne av helsedepartementet og barne-, skole- og familiedepartementet.

- Jeg blir oppmuntret av å se at vi har kommet forbi en langvarig aversjon mot å snakke om sex, sier Spurr.

- Men vi har fremdeles en vei å gå før vi bytter ut vitser og erting med de åpne, ærlige og informerte samtalene om seksuell helse og forhold som de fleste av oss ønsker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus