Aktor: – Moland spilte syk

– Saken er forsinket fordi Tjostolv Moland hadde en periode der han spilte syk, hevder aktor  i ankesaken, major Blaise Bwamulunda. Foto: Scanpix
– Saken er forsinket fordi Tjostolv Moland hadde en periode der han spilte syk, hevder aktor  i ankesaken, major Blaise Bwamulunda. Foto: Scanpix

<pAktor i ankesaken i Kongo hevder Tjostolv Moland spilte syk, men takket Moland for samarbeidet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor, major Blaise Bwamulunda, mener Tjostolv Moland har avgitt en tilståelse på helt sentrale punkter i saken.

– Saken er forsinket fordi Tjostolv Moland hadde en periode der han spilte syk. Men i denne tiden bestemte Moland seg for å avslutte stillheten. Tjostolv Moland ba da om tilgivelser for Kasongos familie. Da han knelte ned etter mange tårer, besluttet Moland seg for å lette sin samvittighet. Han ba om tilgivelse, sa aktor Bwamulunda ifølge VG Nett.

Prosedyrene i ankesaken mot Tjostolv Moland og Joshua French startet opp igjen fredag. Advokat Marius Dietrichson som er juridisk rådgiver for Moland og Joshua French opplyser til NTB at dommeren er innstilt på å fortsette rettsforhandlingene lørdag om nødvendig.

Til Dagbladet.no sier Joshua French at han regner med at de to vil få en moralsk dom på mandag og at selve domsavsigelsen kommer en uke senere.

De knappe 30 frammøtte i militærdomstolen fikk høre at aktor mener Moland har tilstått spionasje, konspirasjon, inngåelse av kriminelt forbund, ulovlig våpenimport, drap, forsøk på drap og væpnet ran.

Han hevdet at Molands «tilståelse» også viser at Tjostolv Moland og Joshua French var sammen om alle de kriminelle handlingene.

– Da de stakk av kjørte French bilen, og Moland tørket blodet av setet for ham. French er medskyldig i at Kasongo (den drepte sjåføren red.anm.) aldri kommer tilbake til jorden. Bare gjennom troen på Jesus Kristus kan vi møte han igjen, sa aktor i sin prosedyre.

Personvernpolicy