Meny

Verst på sex

Nick Cave (venstre) og Philip Roth når høyt opp når årets verste sex-scene i litteraturen skal kåres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Philip Roth konkurrerer mot blant annet Nick Cave og Johathan Littell om den tvilsomme æren av å ha skrevet årets verste sex-scene.

De er kanskje blant verdens største kunstnere, men når det gjelder å skildre sengeaktiviteter i bøkene sine er de nokså håpløse.

Det mener i allefall juryen i «Bad sex in fiction award». Da de denne uken presenterte sin liste over dette årets verste sex i litteraturen måtte flere av verdens mest respekterte forfattere tåle en viss ydmykelse.

Den amerikanske Nobel-favoritten Philip Roth har skildret en aldrende skuespiller som forfører en lesbisk kvinne med en grønn dildo som en viktig rekvisitt. Romanen Roth er nominert for heter «The humbling» (ydmykelsen).

I konkurransen om trofeet må Roth konkurrere mot blant andre rockestjerne/forfatter Nick Cave. Tidligere i år gav Cave ut sin andre roman «Bunny Monroes død». Boken har bilde av en kosedyrkanin på coveret og kom på norsk i høst.

Blant andre nominerte er Johnathan Littell for sin murstein om en nazi-torturist i «De velvillige». Der foregår sex-scenen på en giljotin.

Blant de andre på listen finner vi Booker-vinner John Banville og den isralelske Nobel-favoritten Amos Oz.

News.com har laget en fullstendig oversikt over de nominerte med utdrag fra sex-scenene nominasjonene er basert på.

«Bad sex in fiction award» deles ut hvert år av det engelske tidsskriftet Literary Review. Tidligere «vinnere» er blant annet Norman Mailer, John Updike og Tom Wolfe.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus