Meny

Stort steinras i tunnel på Haukelifjell

RAS: Det ble bare materielle skader da et ras førte til at Austmannalitunnelen på E 134 over Haukelifjell måtte stenges natt til fredag. 100 kubikkmeter med stein skal ha rast ut. Foto: Frode Lykkebø / Statens vegvesen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskaper fra Mesta tror ikke at noen ble tatt i et ras som gikk midt inne i Austmannlitunnelen på E 134 over Haukelifjell natt til fredag.

Raset ble meldt av en bilist i 4-tiden, og det var da uklart om noen var tatt av raset. En time senere ble det meldt at raset trolig ikke har tatt folk eller biler.

– Ifølge mannskapene fra Mesta som er på stedet, ser det ikke ut som noen er tatt av raset. Det er et større steinras som er gått midt inne i tunnelen, så E 134 er fysisk sperret og stengt, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til NTB i 5-tiden fredag morgen.

Politiet og mannskaper fra brannvesen har også rykket ut til rastunnelen.

Ifølge Lyssand vil større kjøretøyer være helt forhindret fra å passere, mens mindre biler muligens kan bruke Gamleveien som omkjøringsvei dersom denne blir klarert.

– Gamleveien er normalt ikke vedlikeholdt, og den må kontrolleres og godkjennes før den eventuelt kan åpnes for omkjøring for mindre kjøretøy. Det er usikkert når dette kan skje, sier Lyssand.

Austmannlitunnelen er 903 meter lang og ligger like ovenfor Røldal i Hordaland. (©NTB)


Vis større kart
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus