Meny

Fattige hvite gutter dårligst på skolen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fattige hvite gutter gjør det nå dårligere i prøver i grunnskolen i Storbritannia enn noen annen gruppe. Bare litt under halvparten av denne gruppen har de forventede ferdighetene i engelsk og matematikk.

Barn med familiebakgrunn fra Kina, India og andre ikkeeuropeiske land samt fra Irland gjør det langt bedre, meldte den britiske rikskringkastingen BBC på sine nettsider torsdag. Blant de hvite barna gjør jentene det noe bedre enn guttene.

Tidligere har gutter med afrikansk eller karibisk bakgrunn ligget nederst på den britiske statistikken over prestasjoner i grunnskolen. Barn av romfolket gjør det ofte også dårlig på skolen, men disse er så få i antall at de ikke påvirker det store statistiske bildet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus