Meny

Hedersmannen Bringsværd

Tor Åge Bringsværd ble tildelt hedersprisen under årets Brageprisuteling i Oslo torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Åge Bringsværd ble hyllet med stående applaus, da han torsdag mottok Brageprisens Hederspris.

- Jeg syns helt oppriktig dette er rørende. Denne prisen er jo bransjens egen pris, og å få den fra kolleger, forlagsfolk og mange andre av dine nærmeste er noe helt spesielt, sa en rørt vinner til ABC Nyheter rett etter at han hadde fått overrakt statuetten.

Ante ingenting

Bringsværd var invitert til Brageprisen for å lese en prolog, men den ferske 70-åringen hevder på ære og samvittighet at denne prisen, for hans omfattende og mangeårige forfatterskap til glede for flere generasjoner, kom helt overraskende på ham.

- Ja, jeg hadde ikke tenkt over det og hadde ikke oppdaget noe mistenkelig. Ikke et eneste hint fikk jeg som kunne peke i denne retningen, smiler Bringsværd og tilføyer at kanskje er han litt lettlurt?

- Forrige søndag ble jeg jo feiret for min 70-årsdag, og da dukket det både en gjøglergruppe og en flammesluker opp hjemme, uten at jeg var forberedt i det hele tatt!

Dårlige lesere = farlige ledere

På spørsmål om det er noen del av sitt eget forfatterskap som står hans eget hjerte nærmere enn annet, svarer han benektende.

- Alt er like viktig, og er med på å gjøre meg til et helt menneske. Og det beste er at jeg ikke har tid til å snu. Jeg har altfor mye jeg ønsker å gjøre i stedet for å skue bakover, sier forfatteren som tidligere på kvelden hevet fingeren mot ledere som i intervjuer forteller at de ”ikke har tid til å lese”.

- Hvis de ikke orker å lese kan jo det bety at de ikke evner å skape bilder i sitt indre når de leser. Og det er skummelt med ledere uten fantasi

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus