Meny

Venstre får økt tilskudd fra Stortinget

Borghild Tenden gruet seg til å gå på Stortinget i dag. - Jeg liker ikke å stå med lua i hånda, smilte hun etterpå. Foto: Thomas Vermes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstres nye mini-gruppe på Stortinget får endret reglene så de får 1 million mer enn de skulle hatt.

Etter valg-massakren i høst da Venstre fikk redusert sin stortingsgruppe fra ti til to representanter, fikk de også en kraftig økonomisk smell i form av reduserte tilskudd til partigruppa på Stortinget.

I dag fikk de rettet på litt av dette, ved å få vedtatt en endring i Stortingets regelverk.

Med det får Venstres to representanter, Trine Skei Grande og Borghild Tenden, 1 million kroner mer å rutte med til å opprettholde et sekretariat.

- Frp'erne får mye mindre

Bare Fremskrittspartiet motsatte seg å endre reglene om gruppetilskuddene til beste for Venstre. Grunntilskuddet har gått til partier som har minst tre representanter. Nå får Venstre likevel et halvt grunntilskudd, til protester fra Frps Øyvind Korsberg:

- Venstre får med dagens regler 1,7 millioner kroner per representant, mot 768.000 kroner per representant for Fremskrittspartiet. Endrer man reglene, vil Venstre få 2,2 millioner kroner per representant, sa Korsberg.

- Fordel i et demokrati

Høyres Per Kristian Foss støttet derimot dette håndslaget til Venstre.

- Det er en fordel i et demokrati at man parlamentarisk sett kan fungere godt. Det å ta hensyn til mindretall, er kvalitetstegn for et demokrati, framholder han.

Venstres tall og fall

Borghild Tenden på sin side takket hjerteligst på vegne av partiet.

For ABC Nyheter presenterer hun også andre tall enn dem Frp kom fram med:

Med 3124 flere stemmer på riksplan ville Venstre fått sju representanter og et økt tilskudd på 5,45 millioner kroner.

Med 335 flere stemmer i Hordaland ville Venstre ikke bare fått inn Lars Sponheim, men også har rett til 1,72 millioner kroner mer.

Mens det står 15.000 velgere bak hver representant for de øvrige partiene, står det ifølge Tenden 52.000 velgere bak hver representant fra Venstre.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus