Meny

60.000 hjemløse etter flom

Store mengder regn oversvømmet hjem og veier rundt den srilankiske hovedstaden Colombo. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 60.000 mennesker var torsdag blitt hjemløse i Sri Lanka etter springflo i hovedstaden Colombo og forstedene.

- Vi har en liste på over 58.000 individer som ble hjemløse i og rundt Colombo, sier en talsmann for myndighetene, Kodipillai, han la til at disse blir innlosjert i offentlige bygninger.

Tusenvis av hjem ble oversvømt onsdag, noe som tvang mennesker til å søke midlertidig tilflukt i offentlige bygninger, sier han. Det er ikke meldt om dødsfall.

Vannstanden var på vei ned torsdag, men flomofrene behøver ly til hjemmene deres kan repareres eller ryddes opp i.

Onsdag sto noen av veiene i hovedstaden opptil to meter under vann. Avløpssystemene klarte ikke å håndtere oversvømmelsen. Mange av veiene som var blokkert onsdag begynte å bli åpnet torsdag.

Lokale meteorologer sier onsdagens nedbør var den største mengden regn i Colombo siden november 2007, da det falt 27 centimeter med regn.

Sri Lanka er avhengig av nedbør i regntiden til vanning og kraftproduksjon, men de periodiske regnskyllene krever ofte liv og skader eiendommer i lavtliggende områder.

Øyas to viktigste regnsesonger varer fra mai til september og desember til februar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus