Meny

Støre advarer Høyre mot negativ EØS-omtale

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) advarer Høyre mot å «snakke ned» EØS-avtalen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) advarer Høyre mot å «snakke ned» EØS-avtalen. Han tror heller ikke det har noe for seg at Ap og H skal finne sammen for å forsere en ny søknad over hodet på folkemeningen.

Utenriks- og forsvarskomiteens nye leder, Høyres Ine Marie Eriksen Søreide, klarte å erte på seg Støre på flere punkter i debatten om aktuelle EU- og EØS-saker, til tross for at de begge er overbeviste EU-tilhengere.

Hun mente at «feiringen» av at EØS-avtalen har virket i 15 år er en god anledning til å vise det Høyre ser som store svakheter.

– Dette er en avtale som nærmer seg utløpsdato. Det er nesten ingen i EU som kjenner den, og det er kanskje ikke så rart når unionen har 27 medlemsland, sa Eriksen Søreide.

Hennes partikollega Peter Skovholt Gitmark mente at Ap må komme seg vekk fra «svinebindingen» i Soria Moria-avtalen og gå med Høyre for å få Norge inn i EU, i det minste legge om strategien og begynne å snakke om de positive sidene ved medlemskap.

– Jeg vil på det sterkeste advare mot å snakke ned EØS-avtalen. Det er ikke i norsk interesse. Vi legger opp til en full gjennomgang av utfordringer og erfaringer etter 15 år, men det er forskjell på å debattere EØS og å stå på Stortingets talerstol og si at avtalen går ut på dato, formante Støre. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus