Meny

Ni års forvaring for å gjøre kona blind

PÅGREPET: Her blir 54-åringen pågrepet i Konows gate, etter at kona ringte politiet og sa at hun hadde blitt blindet av ham. (Foto: Svein Gustav Wilhelmsen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

54-åring fikk ni års forvaring for å ha presset tommelfingrene inn i øynene på kona og gjøre henne blind.

(ABC Nyheter): Den 13. august holdt 54-åringen en hånd på hver side av sin fraseparerte kones (42) hode, og presset tomlene inn i øynene hennes, slik at hun ble blind.

Nå er mannen dømt i Oslo tingrett, til ni års forvaring, med en minstetid på seks år. Han er i tillegg dømt til å betale oppreisning til kvinnen med 2,6 millioner kroner.

Anket på stedet

- Han har anket dommen på stedet, da han fastholder at han ikke er skyldig i anklagene som er rettet mot ham, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til ABC Nyheter.

Dermed havner saken i Borgarting lagmannsrett.

- Min klient bestrider å ha skadet sin ektefelle, sier Elden.

Svært vondt

Likevel fant Oslo tingrett det bevist at 54-åringen først tok et kvelertak rundt halsen hennes, før han presset tommelfingrene inn i øynene.

Hendelsen skjedde i kvinnens leilighet i Gamle Oslo.

«Trykket gjorde svært vondt. NN (fornærmede) følte et rykk i øynene. Da tiltalte slapp grepet, kunne hun ikke lenger se ham. Tiltalte sa at hun nå var blind, og at hun fortjente det», heter det i dommen.

Retten mener det også bevist at han truet med å drepe henne dersom hun gikk til politiet.

Funnet blodig

Politibetjentene har forklart at de fant kvinnen blodig, og med opphovnede øyne i hennes leilighet. Hun forklarte umiddelbart at det var 54-åringen som hadde utført ugjerningen.

Kort tid senere ble mannen pågrepet utenfor sin egen leilighet ikke langt unna, etter at 42-åringen hadde ringt politiet.

Retten mener både 42-åringens forklaring, funn av hennes DNA på fingertuppene og under neglene på begge 54-åringens hender.

Motivet for gjerningen var ifølge dommen at kvinnen ønsket å bryte ut av ekteskapet. Kort tid før hendelsen skal hun ha kontaktet 54-åringen og fortalt at hun hadde funnet en imam som kunne skille dem.

Det har blitt fremholdt fra en tidligere forsvarers side at politiets etterforskning har vært mangelfull, men retten mente at undersøkelsene som ikke ble utført ikke ville ha betydning for oppklaringen av saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus